Jobbsafari är en del avschibsted logo

Så kan en praktikansökan se ut

Så kan en praktikansökan se ut

Lästid 2 min

Skrivkramp? Inspireras av vår praktikansökan.

Hur formuleras ett bra ansökningsmejl för praktik? Vi har tagit fram ett exempel på vilken typ av innehåll som är relevant.

I många utbildningar ingår praktik. Men ofta får du som student söka praktikplatsen själv, och konkurrensen kan vara hård. Därför är det viktigt att du lägger tid på att formulera ett bra ansökninsmejl. Här är ett exempel på hur det kan se ut.

Exempel på ansökan:

Saknar ni en engagerad praktikant?

Jag vänder mig till er eftersom jag går på kandidatprogrammet i journalistik på Lunds universitet och söker en praktikplats där jag kan testa de teoretiska verktyg som jag lärt mig under studietiden. Praktiken är en del av min utbildning.

Anledningen till att jag söker praktikplats hos just er är att jag väldigt gärna vill utveckla mina kompetenser i en organisation som fokuserar på mänskliga rättigheter. Det passar mig som person. Jag hoppas att det är ett område jag kommer att jobba inom i framtiden.

Min största personliga styrka är mitt engagemang och initiativförmåga. Jag är inte nöjd förrän jag gjort mitt bästa och därmed nått ett bra resultat.

Jag kan också berätta att jag rest ett år i Sydamerika (Columbia och Brasilien) tillsammans med en engelsk familj. Under denna utlandsvistelse fick jag stor förståelse för andra kulturer och nationaliteter. Jag tror att jag kommer få stor användning för mina erfarenheter från resorna hos er.

Jag hoppas att min ansökan har väckt intresse. Jag håller tummarna för att ni hör av er!

Med vänliga hälsningar
Anna Svensson