Jobbsafari är en del avschibsted logo

Välkommen till nya Jobbsafari!

Vi jobbar ständigt för att ditt jobbsökande ska bli ännu smidigare. Därför har vi lanserat Jobbsafari i en ny fräsch kostym för att göra det ännu lättare för dig att hitta drömjobbet. Förutom att den nya designen gör det enklare att använda Jobbsafari har vi även gjort det lättare att hålla koll på dina senaste sökningar. Du kommer fortfarande kunna söka bland tusentals jobb – fast på ett ännu smidigare sätt. 

Nylanseringen innebär också en del förändringar. Vad betyder det för dig?

 1. Skapa ett nytt konto
  Du behöver skapa ett nytt konto här på nya Jobbsafari för att kunna spara jobb samt skapa och hantera dina jobbevakningar. Klicka på logga in och skapa konto. Har du redan ett konto här på nya Jobbsafari? Grattis! Då är det lätt att komma igång. I fråga 5 i “Frågor & Svar” nedan berättar vi hur du gör för att flytta över dina användaruppgifter, till exempel dina tidigare jobbevakningar, till ditt nya konto.

 2. Hantera dina jobbevakningar
  För att du ska kunna ändra och hantera dina tidigare jobbevakningar behöver du skapa ett konto med samma mejladress som du tidigare hade registrerad på gamla Jobbsafari. (Tips! Det är den mejladress du brukar få dina bevakningar till)

 3. Spara nya jobbannonser
  Dina sparade jobbannonser på gamla Jobbsafari finns inte kvar – så skapa ett konto här på nya Jobbsafari och leta bland tusentals spännande jobb. Du sparar jobb genom att trycka på “Spara” i annonsen.

Skapa konto direkt – det tar bara något minut

Frågor och svar

 1. Vad är nytt? 
  Jobbsafari ägs sedan hösten 2019 av Blocket. Sedan dess har vi tittat närmare på hur sajten skulle kunna förbättras för att underlätta ditt jobbsökande. Nya Jobbsafari har en helt ny design som gör sajten enklare att använda. Dessutom har vi gjort det lättare att hålla koll på dina senaste sökningar. Vi har rensat bort funktioner som endast användes av några få och lagt fokus på Jobbsafaris kärna – den stora databasen som samlar tusentals jobb. Vi hoppas att du gillar nyheterna! 

 2. Varför behöver jag skapa ett nytt konto på nya Jobbsafari?
  För att kunna spara jobb, skapa nya jobbevakningar och hantera tidigare bevakningar behöver du ett konto på nya Jobbsafari. Eftersom vi har byggt om sajten och även vår inloggningslösning så behöver du skapa konto på nytt. 

 3. Hur skapar jag ett nytt konto?

  • Klicka på logga in

  • Nu skickas du till Schibsteds inloggningssida

  • Fyll i din mejladress och klicka på fortsätt

  • Välj ett lösenord och klicka på “Skapa Konto


  Har du redan ett konto på nya Jobbsafari? Grattis! Då är det lätt att komma igång. I fråga 6 och 9 hittar du svaret på hur du gör  för att flytta över dina användaruppgifter till nya Jobbsafari.

 4. Varför skapas det nya kontot hos Schibsted? 
  Jobbsafari ägs sedan hösten 2019 av Blocket. Och Blocket ägs i sin tur av Schibsted. Alla bolag inom Schibsted använder samma lösning för konto och inloggning. Med ett Schibsted-konto kan du logga in i flera bolags tjänster (tex Blocket, Svenska Dagbladet, Prisjakt och Aftonbladet) med samma mejladress och lösenord.

 5. Hur hanterar jag mina  tidigare jobbevakningar på nya  Jobbsafari?
  För att dina tidigare jobbevakningar ska överföras till nya Jobbsafari så att du kan redigera dem behöver du skapa ett nytt konto på nya Jobbsafari med samma mejladress som du tidigare använt. Du som har jobbevakningar på Jobbsafari sedan tidigare och som väljer att inte skapa ett nytt konto kommer att fortsätta få mejl med nya jobb som matchar din bevakning, men endast under en begränsad period. 

 6. Vilken information flyttas över till mitt nya konto?
  Om du har ett konto på Jobbsafari sedan tidigare och skapar ett nytt konto med samma mejladress på nya Jobbsafari kommer vi flytta över ditt namn (om det finns sparat), din mejladress och dina sparade jobbevakningar. Allt annat kommer att raderas.

 7. Jag hittar inte mitt CV, varför?
  På Jobbsafari fanns tidigare möjligheten att registrera ett CV. Den funktionen finns inte kvar på nya Jobbsafari. Du som haft ett CV registrerat på Jobbsafari har fått ett par mejl från oss med information om att CV:t kunde sparas ner fram till den 28 juni 2020. Vi hoppas att du som ville spara det hann göra det i tid. I och med lanseringen av nya Jobbsafari har tidigare registrerade CV:n raderats.  

 8. Jag hittar inte mina sparade jobb, varför?
  Jobb som du sparat på gamla Jobbsafari har inte flyttats med till nya sajten. På nya Jobbsafari finns tusentals spännande jobb som du enkelt kan spara i ditt konto genom att klicka på “spara” i annonsen.

 9. Jag har redan ett Schibsted-konto och vill föra över mina jobbevakningar till det kontot. Hur gör jag?
  Om du redan har ett Schibsted-konto med en annan mejladress än den du använt på Jobbsafari kan du lägga till den mejladress du använt på Jobbsafari i ditt Schibsted-konto som alternativ mejladress. Då överförs dina jobbevakningar till ditt konto. Gör så här: 

  • Börja med att logga in på Jobbsafari med ditt Schibsted-konto

  • Klicka på profil-ikonen högst upp i högra hörnet

  • I dropdown-listan väljer du “Inställningar & Dataskydd” och sedan“Gå till kontoinställningar”

  • Du landar nu i ditt Schibsted-konto

  • Välj “hantera e-postadresser”

  • Skriv in mejladressen som användes på Jobbsafari, bekräfta och spara

  • Klart!

  Dina jobbevakningar kommer nu att överföras till ditt Schibsted-konto, som också är ditt nya Jobbsafari-konto.

 10. Jag vill inte skapa ett konto på nya Jobbsafari, men vill fortsätta få mejl om mina jobbevakningar. Hur gör jag?
  Om du har jobbevakningar registrerade på gamla Jobbsafari och väljer att inte skapa ett konto på nya Jobbsafari kommer du under en begränsad period få mejl med nya jobb som matchar dina jobbevakningar. Du kan dock inte göra några ändringar i dina jobbevakningar. Om du inte längre vill få mejlen kan du enkelt avregistrera dig via en länk som finns i mejlet.