Jobbsafari är en del avschibsted logo

VD till Nils Olsson Dalahästar

Nils Olsson Dalahästar AB · Mora · Ansök senast 31 maj (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du leda ett företag som tillverkar symbolen för Sverige? Är du en ödmjuk och prestigelös ledare med hands-on-mentalitet? Sök då det här jobbet!

Om oss;

Nils Olsson Dalahästar är ett anrikt företag som har bedrivit Dalahästtillverkning sedan 1928 i Nusnäs och präglas av kärlek, tradition och hantverk.

Dalahästen är ett kulturarv som också kommit att bli symbolen för Sverige. En symbol som finns spridd över hela världen och har sitt hjärta och ursprung hos Nils Olsson hemslöjd i Nusnäs.

Dagens dalahästtillverkning genomsyras av noggrannhet och är en process i flera steg. En del automatisering och eldrivna maskiner har ersatt vevande för hand men det är också det enda som förändrats. Fortfarande täljs många av hästarna av flinka fingrar och alla produkter får sin karaktäristiska krusmålning av skickliga händer. Traditionen och kärleden till hantverket är densamma nu som 1928 när företaget startade. Det är vår stolthet och drivkraft även i framtiden.

Företaget ägs sedan 2010 av Finnbäcken Invest AB och 2023 omsatte bolaget ca 22 miljoner kronor. Vi tillverkar och säljer ca 100 tn hästar/år.

Läs mer om oss på www.nilsolsson.se.


Vem är du?

Det sitter mycket kultur i väggarna och det är något du som VD behöver anamma och förstå samtidigt som du inte är rädd för att driva och utveckla företaget i rätt takt.

Prestigelöshet kan låta som en klyscha, men hos oss är det oerhört viktigt. Vi hjälper varandra i stort och smått och du kan ibland behöva byta rem i en ventilation, kolla över roboten eller skotta snö så kunderna kommer in.

Vi ser en stor fördel i att du kommer från tillverkningsindustrin och har en produktionsteknisk bakgrund, kanske har du tidigare arbetat som produktionschef eller liknande.

Vi söker en person som ser värdet i förbättringar och som förstår vikten av att utveckla och förstärka våra befintliga processer inom produktionen för att möta framtidens utmaningar och behov. Vi ser gärna att du har gjort en liknande resa tidigare.

A & O är att du får med dig personalen på tåget, du behöver vara en stark men ödmjuk ledare som inte kör över någon, du har förmågan att få folk att förstå VARFÖR.

För att kunna ta dig an den här rollen behöver du ha ordning och reda samt struktur i ditt arbete. Du är en fena på att hitta rutiner som är hållbara.

Något som kan utvecklas hos oss är vår hemsida och webshop samt synlighet i sociala medier, det är såklart ett plus om det är något du berört tidigare i din karriär.

Vill du hänga på?


Vi erbjuder

Nils Olssons Dalahästar är inte bara ett företag, vi är en familj. Vi erbjuder en nyckelroll i en unik arbetsmiljö där tradition möter innovation och där du får möjlighet att jobba både hands-on och med strategiska frågor. Hos oss präglas arbetsplatskulturen av samarbete, ödmjukhet och en vilja att hjälpa varandra.

Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.


Ansökan;

I den här rekryteringen samarbetar vi med True Consulting & Recruitment, www.truehr.se.

Skicka in din ansökan via: www.truehr.se/lediga-tjanster senast den 31 maj 2024.

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist, 070-744 00 18 alt. helena@truehr.se eller Linn Skoglund, 070-883 49 55 alt. linn@truehr.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Nils Olsson Dalahästar AB

Placering

Mora

Kontaktperson

True Consulting & Recruitment Dalarna HR AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons