Timvikarier till LSS-boenden i Ramnäs

Affärsområde Omsorg · Surahammar · Ansök senast 24 okt. (131 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Vi ser nu fram emot att välkomna nya kollegor till vårt bolag Viljan Aspergercentrum AB, LSS boende och gymnasieskola och söker dig som vill börja arbeta på våra boenden i Ramnäs.

Om viljan

Arbetet på Viljan leds av en regionchef och fyra verksamhetschefer. Viljan har ca 50 medarbetare och 28 elever som bor i internat i någon av våra 5 bostäder. Skolan har ca 40–45 elever. Personalomsättningen är mycket låg, vilket gör att personalen besitter en stor kunskap inom området och det skapar trygghet för våra boende/elever. Utbildningsbakgrunden är skiftande och personlig lämplighet för yrket värderas högt. På Viljans bostäder arbetar personal med följande utbildningar: socionom, Välfärd och rehabilitering, beteendevetare, KY/YH med inriktning mot neuropsykiatri, fritidspedagog, vårdutbildning, skötarutbildning mm. En stor del av personalen har gått vidareutbildningar inom autismområdet, lågaffektivt bemötande och MI samtal. Flera i personalen har särskilda ansvarsområden med därtill hörande utbildning inom exempelvis musik, kost/hälsa, massage, taktilstimulering och bild och form. Handledning sker regelbundet.

Om rollen

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och intresse för målgruppen. Du har någon tidigare erfarenhet från arbetet som boendestödjare inom LSS. Kanske studerar du idag tillsocialpedagog, undersköterska, barn och fritidsprogrammet, behandlingsassistent eller likvärdig utbildningoch är särskilt nyfiken på att arbeta med omsorg och stöd inom LSS. Du delar med självklarhet vår målsättning att arbeta utifrån de boendes bästa.

I arbetet ingår att du ska ge den boende stöd i det moment individen behöver utifrån uppdragets utformning och den boendes önskemål. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du för att skapa delaktighet och en meningsfull vardag för den enskilde. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinering, samhällskontakter, sysselsättning och kommunikation.

Arbetstiden är förlagd främst dagtid men kommer behöva hoppa in på kort varsel.

Vem är det vi söker?

  • Erfarenhet av arbete inom LSS
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B- körkort är önskvärt men inget krav

Vi ser det även som mycket meriterande om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, AKK och Lågaffektivt bemötande.

Att ge våra elever en trygg boendemiljö liksom att skapa ett engagerande och positivt arbetsklimat för medarbetare är viktigast för oss och vi fäster därför stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Lyhörd, ansvarsfull, flexibel och lugn är egenskaper vi värdesätter högt

Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra

Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för målgruppen

Övrigt

Anställningsform: Visstidsanställning

Arbetstid: Schema och vid behov

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Om rekryteringsprocessen:

Skicka din ansökan till oss via länken nedan, Rekrytering sker löpande, och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Innan anställning hämtas belastningsregistret in som en del av processen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Affärsområde Omsorg

Placering

Surahammar

Kontaktperson

Attendo TO TOPCO AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons