Systemadministratör

Karlshamns kommun · Karlshamn · Ansök senast 2 juni (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker dig som vill jobba med systemadministration och systemutveckling inom utbildningsförvaltningens samtliga verksamheter.

Tjänsten är placerad på utbildningsförvaltningen i Karlshamn. Du kommer att arbeta i team på central förvaltning i nära samarbete med ytterligare en systemadministratör. I arbetsgruppen ingår även IKT-samordnare, administrativ samordnare och administrativ handläggare. Uppdraget innebär också mycket samarbete med andra tjänstepersoner på central förvaltning och dialog med rektorer/administratörer och annan personal i verksamheten.  På central förvaltning arbetar vi i nära samarbete med varandra och hjälps åt med arbetsuppgifter både i ett normalläge och vid arbetstoppar. 

Din inställning

Du är en person som 
●    är nyfiken och intresserad av utbildningsverksamhet och IT-frågor
●    ser lösningar och som trivs både med att förvalta och supporta system
●    har utvecklingsfokus och vill genomföra förbättringar/större förändringar i utvecklingsprojekt 
●    är flexibel och kan hantera en stor bredd av arbetsuppgifter
●    kan planera, analysera och följa upp arbetet. 
●    har förmåga att se helheten och väga in alla viktiga delar 

Du ska kunna samarbeta i team och med olika aktörer men samtidigt kunna ta eget ansvar. Detta förutsätter ett professionellt bemötande och flexibilitet samt förmåga att organisera, prioritera och strukturera arbetet.
Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig person i Karlshamns kommuns utbildningsförvaltning, eftersom du arbetar med systemadministration/support/utveckling av verksamhetens viktigaste system - Edlevo, Skola24, Vklass och Google workspace for education. 

Du kommer att behöva tänka kreativt och utvecklande i och med att systemen löpande måste anpassas till nya arbetssätt och användarkrav - t ex nya föreskrifter och regler från Skolverket och förändringar som leverantörer initierar - men också med önskemål från verksamheten.  Det handlar även om att kunna genomföra felsökningar i system och arbetsflöden.

Du tar initiativ till nya arbetssätt när det gäller systemens användning och förmedlar det till administratörer, chefer och användare ute i verksamheten. Det kan ske genom informationsutskick, framtagande av användarrutiner eller genom att hålla workshops med berörda användare.
Du kommer att ha kontakt med myndigheter inom och utanför den kommunala organisationen samt ansvara för statistikinlämning till SCB m fl.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har erfarenhet från arbete i en utbildningsorganisation med ovanstående arbetsuppgifter, eller andra uppgifter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga och relevanta för rollen som systemadministratör hos oss. 

För tjänsten krävs lägst gymnasieutbildning, gärna påbyggd med inriktning mot data-/systemvetenskap och/eller administration/information, samt relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Vi ställer höga krav på erfarenhet av att arbeta med problemlösning/support/processer i olika IT-system. Meriterande är om du tidigare arbetat med verksamhetssystem i skolan såsom Edlevo, Skola24, Vklass och Google workspace for education.

Du ska dessutom ha en mycket god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Låter detta intressant?
Välkommen med din ansökan!

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är den 2 juni.
Vi planerar för intervjuer den 13:e och 18:e juni.

Kontakt
Tomas Ringberg, förvaltningschef 0454-813 17
Madelaine Forsberg, administrativ samordnare, 0454-813 25 
Christina Gustafsson, Vision, 0454-811 89

Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med beräknat tillträde augusti/september 2024 alternativt enligt överenskommelse. 

Ange löneanspråk i ansökan. 

Enligt Skollagen (2010:800) skall den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "skola eller förskola" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

 


 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Karlshamns kommun

Placering

Karlshamn

Kontaktperson

Karlshamns kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons