Jobbsafari är en del avschibsted logo

System Engineer R&D

FläktGroup Sweden AB · Jönköping · Ansök senast 24 okt. (157 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Varje dygn andas du in över 20 000 liter luft och spenderar i genomsnitt 90% av din tid inomhus. Inomhusventilationslösningar påverkar alla – oavsett om du ser våra produkter eller inte. FläktGroup är marknadsledande av innovativa och energieffektiva lösningar för inomhusklimat, som säkerställer komfort, säkerhet och prestanda samtidigt som vi minskar klimatavtrycket. Vi har satt den tekniska standarden i över 100 år och kan med våra breda produktportfölj möta de mest omfattande kundkraven. FläktGroup ägs av Triton och har huvudkontor i Tyskland. Vi har cirka 4 000 anställda över hela världen, med produktionsanläggningar i Europa, Asien och USA. Together We Create Excellence. For Life. Läs mer om oss på www.flaktgroup.com

Om vår funktion

På R&D arbetar vi med att driva utveckling av våra produkter inom ventilation. I Jönköping ansvarar vi utvecklingen av luftbehandlingsaggregat och kylbafflar vilket innebär att expertis, produktutveckling och stor del av tillverkningen av produkterna sker här. Vår funktion består av team inom mekanikkonstruktion, styr & regler, laboratorium och teknikutveckling och vi har bland annat ett av Europas största och mest avancerade laboratorier. Här får du vara del av hela kedjan, från utveckling och testning till färdig produkt som levereras till kund.

Vi erbjuder dig

Styr & Reglergruppen på R&D består av 7 ingenjörer inom elkonstruktion och reglerteknik. Vår uppgift är att integrera och testa styrsystem som utvecklas och programmeras av andra grupper inom företaget, till de produkter som tillverkas huvudsakligen i Jönköpingsfabriken. Detta innebär att specifikation av hård- och mjukvara, testning, elektromekanisk konstruktion, produktionssupport, dokumentation och definition av produktvalsprogram ingår i våra projektuppgifter. Utöver detta är vi tredje linjens support mot service och reklamationsärenden.

Som Systems & Controls Engineer ansvarar du för elkonstruktionen av luftbehandlingsaggregat och ventilationssystem i de projekt du medverkar i. Detta innebär beräkning, utredning och modulritningar i enlighet med relevanta EU direktiv (LVD och EMC), med ett stort fokus på elsäkerhet i enlighet med gällande lagar och regleringar. Exempel på dina primära arbetsuppgifter kopplat till detta är:

  • Leda och planera EMC relaterade ärenden.
  • Framtagning av elscheman, kretsscheman och förbindningstabeller.
  • Riskbedömningar för produkter (Funktioner).
  • Utföra analys, krav- och riskhantering till stöd vid verifiering och validering.
  • Upprätta konstruktionsunderlag och övrig kunddokumentation.
  • Utbilda kollegor i elsäkerhetsfrågor.

Placering för rollen är vår site i Jönköping och du rapporterar till Manager Systems & Controls.

Vem är du

Vi söker dig som har en teknisk utbildning med inriktning mot elkonstruktion eller motsvarande och har erfarenhet av elkonstruktion, dimensionering av kraftkablage och elsäkerhetsfrågor från en tillverkande industri. Då du kommer ha många kontaktytor inom företaget, är det viktigt att du kan kommunicera tydligt både på svenska och engelska.

Vi är teamet som gör våra produkter smartare! Därför är det viktigt att du har ett stort teknikintresse inom styrsystem där du både har koll på nya tekniker och förstår logiken i hur våra lösningar är uppbyggda. För oss är laganda och problemlösning centralt, därför söker vi dig som är en utvecklingsintresserad och lösningsfokuserad lagspelare.

Vårt Löfte

För oss är det enkelt. För att kunna vara den ledande leverantören av energieffektiva ventilationslösningar är vår tekniska utveckling och våra engagerade medarbetare centrala. På FläktGroup Sweden AB jobbar ca 750 anställda och vi har produktion och utveckling i Jönköping och Järna samt säljkontor på 16 platser runt om i Sverige. Vi erbjuder spännande utmaningar i en internationell miljö. Här jobbar specialister och generalister inom bland annat försäljning, utveckling, produktion, IT, logistik, marknad och ekonomi. Hos oss på FläktGroup är närheten till våra kunniga medarbetare inom flera yrkesområden en styrka som skapar en tydlig helhet. Här finns en kultur som präglas av laganda och entreprenörskap, där vår vardag kännetecknas av en amibitiös och flexibel inställning. Vi hjälps tillsammans åt för att hitta den bästa lösningen, oavsett vilka utmaningar vi stöter på. Både i vårt arbete och för våra kunder. För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Övrig information

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Martin Crona, R&D Manager, 036-19 34 37 eller martin.crona@flaktgroup.com. Sista ansökningsdag är 26 maj och vi tillämpar löpande urval.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FläktGroup Sweden AB

Placering

Jönköping

Kontaktperson

FläktGroup Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons