Jobbsafari är en del avschibsted logo

Supplier Quality Engineer till LUMIBIRD

OIO - Göteborg · Göteborg · Ansök senast 31 maj (5 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om tjänsten:

LUMIBIRD är en global marknadsledare inom laserområdet med över 50 års erfarenhet. Bolaget specialiserar sig på design, tillverkning och marknadsföring av högpresterande laserlösningar för vetenskapliga, industriella och medicintekniska tillämpningar världen över. Med fokus på avancerad teknologi och kvalitet strävar man efter att leverera innovativa lösningar som möter kundernas unika behov. Anläggningen i Göteborg arbetar primärt med nyutveckling, försäljning och tillverkning av produkter till kunder inom försvarsindustrin. Specifikt handlar det om laseravståndsmätare som oftast sitter i flygplan, båtar och landsfordon som en del av övervakningssystemen som finns i dessa fordon.

Nu söker man efter en Supplier Quality Engineer som kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa och förbättra kvaliteten hos bolagets ca 70 leverantörer. Du blir den huvudsakliga kontaktpersonen för all kommunikation som rör avvikelser, reklamationer och utvärdering av produktkvalitet. Det kan innebära kontroll av hårdvara, genomgång av nyckeltal och leverantörsprestanda, men också ett stort ansvar i leverantörsrevisioner som årligen utförs.

Givet att bolaget är under ständig utveckling kommer du aktivt arbeta med att utveckla leverantörsprocesserna utifrån den expertis och bakgrund du besitter inom området. Du kommer ha mandat att initiera utredningar och kräva rapporter om du ser avvikelser och stora mängder reklamationer. Då denna roll är en central funktion på bolaget kommer du dagligen ha ett nära samarbete med olika avdelningar som inköp, tekniker, produktion samt kvalitetschef. Rollen kommer också innefatta att aktivt arbeta med att förvalta leverantörsrelationerna med löpande besök ute i deras fabriker och produktionsanläggningar.

Sammanfattningsvis innebär ditt ansvar följande:

 • Arbeta med avvikelser och reklamationer
 • Utvärdera leverantörsprestanda och nyckeltal - primärt fel per levererad komponent
 • Göra materialkontroll
 • Arbeta med processutveckling
 • Utföra leverantörsbesök och revisioner
Vi söker dig som:
 • Har en universitetsexamen inom relevant område - Supply Chain, kvalitetsledning eller liknande.
 • Besitter kunskap om kvalitetsverktyg, metodik och standarder (ISO 9001/14001).
 • Är metodisk, noggrann och analytisk.
 • Har en god förmåga att leda möten samt kan inspirera och driva aktiviteter framåt.
 • Kan sammanfatta och utforma rapporter.

Vi ser i denna roll dig som är erfaren leverantörskvalitetsspecialist med stark förmåga att analysera data och identifiera trender. Du bör vara självgående, initiativrik och ha utmärkta kommunikationsfärdigheter för att samarbeta med leverantörer och kollegor. Relevant arbetslivserfarenhet prioriteras över formell utbildning. Rollen kräver godkännande enligt gällande säkerhetsbestämmelser och kan inkludera medborgarskapskrav vid behov.

Om anställningen:

Detta är ett konsultuppdrag med anställning hos OIO under dina första 12 månader. Förutsatt att samtliga parter är nöjda i samarbetet kommer du därefter att bli anställd hos LUMIBIRD.

Övrig information:
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Start: Omgående
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktperson: Dino Segetalo - dino@oio.se
 • Lön: Fast månadslön

Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om OIO:

Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

OIO - Göteborg

Placering

Göteborg

Kontaktperson

OIO Väst AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons