Jobbsafari är en del avschibsted logo

SSAB - Operativt Ansvarig Tekniker El

SSAB EMEA AB · Oxelösund · Ansök senast 16 juni (25 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Som eltekniker vid underhåll inom Metallurgin kommer du att få varierande arbetsuppgifter med stort fokus på säkerhet, miljö och kvalitet. Du kommer bland annat att arbeta med beredning och planering av EL-arbetsorder och med förbättring av anläggningar. Du fungerar som tekniskt stöd för dagtidsgående elektriker och även för akutstyrkan som arbetar skift. Placeringsort Oxelösund.

Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Du kommer att arbeta med beredning och planering av EL-arbetsorder och förbättring av anläggningar. Du tar fram förslag på långsiktig UH-plan och budget för ditt område. Du fungerar som tekniskt stöd för dagtidsgående elektriker och även för akutstyrkan som arbetar skift.

Vårt team i Driftnära Underhåll består av 7 tekniker och 19 elektriker.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter med stort fokus på säkerhet, miljö och kvalitet.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

 • Bedriva förebyggande UH och förbättringsarbete.
 • Analysera uppkomna störningar och ta fram dokumenterade åtgärdsförslag.
 • Planera underhållsstopp i samråd med driftorganisationen.
 • Hålla dig dagligen uppdaterad om anläggningarnas status.
 • Medverka i anläggningsprojekt.
 • Eldriftansvarig för ditt område.
 • Du tar fram förslag på långsiktig UH-plan och budget för ditt område.

Om dig

 • Du är elektriker eller tekniker inom EL med några års erfarenhet.
 • Du har intresse för teknik och vill arbeta med utveckling och förbättringar.
 • Du trivs i en koordinerande roll med både administrativa och praktiska moment.

Vårt erbjudande

På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.

Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:

 • Vinstdelning
 • Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
 • Friskvårdsbidrag

Rekryteringsprocessen

1. Ansök

2. Intervju

3. Referenstagning

4. Kom och träffa oss

5. Hälsoundersökning

6. Signera

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Har du frågor angående tjänsten?

Kontakta gärna Fredrik Gryme, Chef avsnitt UH El, mail - fredrik.gryme@ssab.com

Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0155-254 000.

Några ord från din blivande chef

"Jag som blir din närmaste chef heter Fredrik Gryme. Nu erbjuder vi möjligheten att jobba i min grupp, ett proffsigt team med stark gemenskap. Vi är på väg att ställa om till en fossilfri produktion med nya anläggningar, så vill du utvecklas inom underhåll och digitalisering kan detta vara något för dig."

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSABs ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. Följ med oss på resan! www.ssab.com, Facebook, Instagram, LinkedIn, X och YouTube.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SSAB EMEA AB

Placering

Oxelösund

Kontaktperson

SSAB Emea AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons