Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sommelier och guide

Ästad Vingård AB · Varberg · Ansök senast 31 maj (27 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård! I den här tjänsten får du använda dina kunskaper för att prata vin med våra gäster och assistera med värdskap i receptionen.

Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård!

I den här tjänsten får du använda dina kunskaper för att träffa gäster som är nyfikna på våra odlingar och vinerna vi producerar. Alla druvor odlas ekologiskt och säljs på plats i våra barer och restauranger. I tjänsten ingår helg- och kvällsarbete och du får även chansen att assistera vår lobbybar/reception med värdskap och gästbemötande.


OM TJÄNSTEN

Som sommelier på Ästad Vingård kommer du att få träffa många vinintresserade gäster. Deras kunskaper och erfarenheter kan skilja sig åt, men du är van vid att guida både erfarna som oerfarna vindrickare i ditt intresse.

I sommar öppnar en ny vingårdsbar utomhus uppe på vinfältet där vi ska servera egenproducerade viner. Du kommer arbeta både i vingårdsbaren, i lobbybaren samt vid behov i receptionsytan för att möta gäster (och servera dem vin :).

Från att ha producerat ca 20.000 flaskor om året ska vi år 2030 producera 300.000 flaskor ekologiskt odlat vin – som vanligt med de höga kvalitetskraven vi alltid haft. Snart bygger vi även nytt vineri och satsar stort på internationell vinturism de kommande åren.


OM DIG

Du är utbildad sommelier med ett stort och levande intresse för vin. Kanske har du arbetat på vinbar förut eller som någon form av guide? Du har i alla fall stor talang för att berätta, svara på frågor och sprida entusiasm.

Vi kommer ge dig all kunskap du behöver om druvorna vi odlar, vår filosofi i vingården och valen vi ställs för inne i vineriet. Gårdens vinmakare finns alltid nära till hands för dina egna frågor.


FAKTA

Omfattning: 80%

Start: Omgående

Lön: Enligt överenskommelse


Det går tyvärr ingen lokaltrafik till Ästad Vingård. Körkort och egen tillgång till bil är därför nästintill ett krav för tjänsten.


OM ÄSTAD VINGÅRD

Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar med ekologisk vinodling. Här odlar vi ekologiska druvor sedan 2011 och gör våra egna viner. Druvorna odlas på en inlandsodling i Ästad och en kustodling i Morup. Den största delen av skörden gör vi mousserande vin av, enligt traditionell metod med andrajäsning på flaska.

På gården finns 82 rum för övernattande gäster samt Sinnenas Spa som inspirerats av de omgivande naturreservaten Åkulla bokskogar. I anslutning till Ästad Vingård ligger även Restaurang ÄNG med en stjärna i Guide Michelin. Ästad Vingård är ett familjeägt företag i tredje generationen och ligger strax utanför Varberg. Om några år kommer en systerhotell att öppna strax utanför Malmö.


SÖK TJÄNSTEN

Sök tjänsten genom att fylla i formuläret och skicka in!


Frågor? Kontakta Edvin Elghag, hotellchef

edvin@astadvingard.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ästad Vingård AB

Placering

Varberg

Kontaktperson

Ästad Vingård AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons