Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare till Mottagningsenheten

Borås Stad · Borås · Ansök senast 20 maj (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 26:2024:016 i din ansökan

Hej socionom! Vill du ha ett arbete med omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att möta många olika människor och sätta dig in i deras livssituationer? Och vill du vara med och utveckla Individ- och familjeomsorgsförvaltningens mottagningsenhet tillsammans med oss? Vi är ett gäng socialsekreterare som känner ett stort engagemang för de personer vi möter i vårt arbete. Nu söker vi dig till vår grupp.

Vår mottagning bildades i september 2021 och är en sammanslagning av mottagningsenheterna på våra områden Barn och familj, Vuxen/Unga vuxna samt Social jour. Enheten är en väg in, dygnet runt, för alla ärenden inom områdena barn och unga samt vuxna. Enheten består av 14 socialsekreterare med myndighetsutövning samt en metodhandledare och en enhetschef.

Vi värdesätter samarbete, både internt och externt, då vi ser det som en förutsättning för ett framgångsrikt socialt arbete. Att hålla en hög professionell nivå där det finns en tydlighet i myndighetsutövningen präglar vår verksamhet. I den gemensamma mottagningsenheten har du ett nära samarbete med enhetschef och metodhandledare samt får ett gott kollegialt stöd och stora möjligheter att utvecklas i ditt arbete som socialsekreterare. I vår grupp trivs personer med en skopa humor, som på ett prestigelöst sätt delar med sig av tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper. Vi arbetar i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Borås. Vi vill bevara och erhålla ny kunskap inom vårt ansvarsområde och därför ges juridisk handledning av rättshandläggare, samt extern handledning. Individ- och familjeomsorgsförvaltningen är i en pågående utvecklingsresa, där vi satsar på att kompetensutveckla och implementera systemteoretiska metoder i våra verksamheter. Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt fler fina förmåner.

Socialsekreterare till Mottagningsenheten

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på den gemensamma mottagningsenheten har du de första samtalen med personerna som kommer i kontakt med oss. I huvudsak omfattar arbetsuppgifterna att hantera akuta situationer så som att ta emot anmälningar och hantera biståndsansökningar, göra riskbedömningar samt förhandsbedömningar, medverka vid vårdplaneringar och hantera jourtelefon för rådgivning och konsultation. I arbetet får du även möjlighet att sprida kunskap om socialtjänsten till andra verksamheter. Arbetet bedrivs i huvudsak utifrån lagstiftningarna Socialtjänstlagen (SoL), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM).

Arbetet är förlagt enligt schema med företrädelsevis dagtidstjänstgöring samt en del kvälls- och nattpass per sex veckors schema. Arbetstidsmått är 38, 25 timmar/vecka vilket är motsvarande heltidsarbete.

Övrig information

Kvalifikationer

Ett krav för tjänsten är att du är utbildad och examinerad socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning. Du har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med socialt arbete samt att arbeta teambaserat. Det är meriterande att du har en längre tids erfarenhet av myndighetsutövning, särskilt inom områdena Barn och Unga, Vuxen och Social jour, och är väl insatt i det uppdraget. Vi ser även att det är en fördel om du arbetat som socionom i andra verksamheter så som inom exempelvis polisen, hälso- och sjukvården och missbruksvård. Du behöver tycka om de juridiska aspekterna av ditt arbete och du trivs med att föra samtal kring detta med dina kollegor. Du är en lösningsfokuserad, engagerad person med stor lust att lära och du har en positiv inställning. Ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt till människor i svåra livssituationer är en självklarhet för dig. En förutsättning i rollen är att du har ett gott handlag med svenska språket i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Borås Stad

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås kommun

Vid ansökan:Ange referens 26:2024:016 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons