Jobbsafari är en del avschibsted logo

Räddningstjänstpersonal i beredskap

Gällö · Bräcke · Ansök senast 30 juni (64 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Om du är intresserad av att hjälpa människor och vill arbeta för ett tryggare samhälle kanske uppdraget som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) är något för dig. Som RiB:are vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Du hjälper till vid bränder, trafikolyckor, vattenlivräddning, djurlivräddning, hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Du behöver bo och arbeta nära stationen

Din tjänst som räddningstjänstpersonal i beredskap kombinerar du med ditt ordinarie arbete. När du har beredskap, var 3e eller 4e vecka, och larmet går rycker du ut och måste då kunna lämna hem eller jobb en tid. Du behöver bo och arbeta i närheten av en station så du kan ta dig dit på bara några minuter.

Personliga egenskaper och mångfald

I rekryteringen ser vi efter olika kvalitéer och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Vi värdesätter social kompetens högt. Bra samarbetsförmåga, förmåga att sätta dig in i andras situationer och att ha en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är viktigt för oss.

Det är även mycket värdefullt att ha en god problemlösningsförmåga och att vara lugn och stabil även i stressade situationer. Det är också nyttigt att ha kunskaper inom hälso- och sjukvård eller praktisk teknik, som exempelvis olika hantverksyrken, bilmekaniker eller fastighetsskötare.

Vi värdesätter också den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Utbildningen står vi för och du behöver vara minst 18 år, simkunnig, frisk och ha en god kondition. Samt vara läs- och skrivkunnig och behärska svenska språket väl då tydlig kommunikation är mycket viktigt under insatserna. Lägst B-körkort, BC är meriterande.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad och vill veta mer om uppdraget, gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Du kan läsa mer om uppdraget, utbildning och ersättning via hemsidan som är länkad nedan. Om du har frågor kan du kontakta stationsansvarig eller områdesansvarig, kontaktuppgifterna hittar du nedan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gällö

Placering

Bräcke

Kontaktperson

Jämtlands Räddningstjänstförbund

Dela jobbannonsen

Anmäl annons