Provningsingenjör inom medicinteknik

Intertek · Stockholm · Ansök senast 10 okt. (109 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och göra världens produkter säkrare tillsammans med oss? Här får du chansen! Vi söker nu en provningsingenjör till vår avdelning Medical som hjälper en mängd världsledande varumärken inom medicinteknik med en säker väg ut på olika marknader.

Intertek – vi gör världen säkrare

Vi på Intertek jobbar varje dag för att göra världen säkrare. Våra kompetenta medarbetare levererar innovativa lösningar inom kvalitetssäkring, riskminimering, hållbarhet och marknadstillträde till kunder lokalt och globalt. När vi testar och certifierar nya produkter kan vi säkerställa att de till exempel inte går sönder, börjar brinna eller släpper ifrån sig giftiga kemikalier som kan skada människor och miljö.

Vi är över 43 000 medarbetare över hela världen och i Sverige finns vi i Stockholm, Västerås och Alnarp med cirka 400 medarbetare totalt.

Rollen som provningsingenjör

På enheten Medical provar vi allt från ventilatorer, blodanalysinstrument, medicinska robotar och röntgenutrustning. I rollen som provningsingenjör får du möjligheten att fördjupa dig i olika typer av medicintekniska apparaters funktion, konstruktion och dokumentation. Du kommer göra såväl praktiska som teoretiska utvärderingar med avseende på elsäkerhet, riskhantering och dokumentation.Du arbetar i en projektbaserad arbetsform och ingår i ett team där vi dagligen samarbetar för att tillsammans hjälpa våra kunder på vägen till exempelvis marknadstillträde. I teamet ingår både juniora och seniora ingenjörer och du har goda förutsättningar att utvecklas både i din roll och i din kompetens. Vår avdelning är i ständig utveckling och du kommer ges möjlighet att delta och forma processer och arbetssätt vid sidan av ditt dagliga arbete.I ditt dagliga arbete arbetar du bland annat med att:

  • Utföra elsäkerhetsprovningar med avseende på elektricitet, brand och mekanik enligt applicerbara produktstandarder som IEC 60601 och IEC 61010
  • Löpande analysera och dokumentera dina resultat
  • Säkerhetsställa att produkterna uppfyller internationella tilläggskrav
  • Kommunicera med svenska och internationella kunder

Vem är du?

Du är högskoleingenjör och har arbetslivserfarenhet inom relevant område och har god förståelse för ellära/elektronik/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning. Eftersom du har kontakt med kunder över hela världen har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du trivs med att ingen dag är den andra lik och har lätt att anpassa dig utifrån olika förutsättningar.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av röntgen eller medicinska gassystem såsom ventilatorer
  • Har erfarenhet av EN/IEC 60601 eller EN/IEC 61010
  • Har erfarenhet av ISO 14971 och riskhantering
  • Har erfarenhet av arbete som tekniker i sjukhusmiljö eller servicetekniker

Varför ska du välja oss?

Vi erbjuder en välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal, förmånspaket med tjänstepension, friskvårdsbidrag med mera.

Läs gärna mer om Intertek som arbetsgivare på vår karriärsida.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan i länken nedan! Urval sker löpande så skicka in ditt CV så snart som möjligt.

Ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com (Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl enligt GDPR).

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Intertek

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Intertek Semko AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons