Jobbsafari är en del avschibsted logo

Producent Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera

Producent Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera

Region Norrbotten · Piteå · Ansök senast 19 maj (Idag)

Deltid · Tillsvidareanställning

Är du bra på att bygga relationer och trivs i en samordnande roll och vill arbeta i en spännande verksamhet som skapar skillnad i Norrbotten?

Vi på Norrbottensmusiken söker nu en producent för ett vikariat där du får skapa förutsättningar för att produktionerna för Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera ska nå premiär och turnera i Norrbotten och angränsande län.

Vi söker
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning inom produktion alternativt annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift samt inneha B-körkort. Du ska ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat som producent inom musikverksamhet och gärna ha ingående kunskap om hur en orkester fungerar. Meriterande om du har god repertoarkännedom för kammarorkester i sinfoniettaformat samt en god förståelse för operakonstens förutsättningar samt erfarenhet av budgetarbete och ekonomi.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som person är du relationsskapande, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat och självgående och tar ansvar för ditt arbete samtidigt som du är flexibel och kan anpassad dig efter omständigheter.  

Det här får du arbeta med
Som producent på Norrbottensmusiken ansvarar man, tillsammans med sina kollegor, för att alla interna funktioner samverkar där man arbetar tätt tillsammans med program- och planeringschef, produktionschef, administrativa kollegor och musiker. 

I rollen som producent planerar du produktionerna utifrån givna ekonomiska och tidsmässiga ramar, tillsätter musiker till produktioner, skriver avtal med dirigenter, solister och musiker med flera, skapar fungerande tidsplan och arbetsschema för produktionerna och ser till att följa deadlines. I tjänsten ingår också att turnélägga produktionerna för Norrbotten och angränsande län samt att sälja in dessa till våra arrangörer. Du är sammankallande till programråd, produktionsmöten och årliga orkestermöten med lokala musiker och har tät kontakt med turnéledare. Du tar även initiativ till att fler kommer i kontakt med vår verksamhet genom återkommande aktiviteter.

Norrbottensmusiken ingår i Kulturenheten vid Avdelningen för regional utveckling inom Region Norrbotten och har till uppdrag att ansvara för länets professionella musikverksamhet. Vi är en organisation med en stark passion för musik och vi är stolta över att ha ansvaret för att ge Norrbottens län scenkonst av hög kvalitet med varierad repertoar för barn, unga och vuxna.

Förutom de egna ensemblerna Norrbotten Big Band, Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera samarbetar vi varje år med ett stort antal frilansande musiker och grupper för att kunna erbjuda våra arrangörer och samarbetspartners ett så rikt och varierat utbud som möjligt. Under 2024 påbörjar vi även arbetet med en ny permanent verksamhet, Norrbotten World, som ska stärka och utveckla musiken för nationella minoriteter och urfolket samer inom en ny konstnärlig världsmusikprofil. Genom våra 450 konserter som vi genomför möter vi ca 28 000 barn och unga och ca 38 000 vuxna varje år.

Vi tror att musiken kan vara en stark katalysator för tillväxt och utveckling i samhället och speciellt hos barn och unga varför vi fokuserar stora delar av vår verksamhet mot just den målgruppen. Vi genomför 250 konserter varje år riktade mot barn och unga och driver framgångsrika pedagogiska plantskoleverksamheter som Norrbottens Ungdomssymfoniker, Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Vi erbjuder ett vikariat på 90% under perioden 2024-08-01 till och med 2025-01-31 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd dagtid där kväll- och helgarbete förekommer när verksamheten kräver det. Tillträde 2024-08-01, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Norrbotten

Placering

Piteå

Kontaktperson

REGION NORRBOTTEN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons