Jobbsafari är en del avschibsted logo

Personliga assistenter till Stöd och omsorg

Tranås kommun · Tranås · Ansök senast 12 maj (8 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Att Tranås ligger nära gränsen till Östergötland med närhet till flera större städer, men ändå i Småland, märks tydligt. Med sitt läge har Tranås alltid varit en given handelsstad, fylld med drivna entreprenörer med en stadig fot i den småländska myllan. I Tranås kan du bo och verka tryggt  med närhet till varandra, naturen, skolan och fritidsaktiviteterna.

Här blir det mer tid över till det som du tycker är viktigt i livet.

OM ARBETSPLATSEN
Socialförvaltningen arbetar med människor genom livets alla delar och skapar bättre förutsättningar för människors livskvalité. Vi ansvarar för omsorg för äldre, personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Som en del av förvaltningen får du vara med och göra Tranås bättre för våra kommuninvånare genom att ge stöd i deras vardag. Välkommen till en spännande karriärmöjlighet i Tranås kommun.

Sektionen Stöd och omsorg ansvarar för verksamheter inom kommunen som riktar sig till individer med olika former av fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. I vår sektion bedrivs boenden, boendestöd, daglig verksamhet, personlig assistans, ledsagning m.m. Vi söker nu flera personliga assistenter då vi behöver utöka en grupp där brukaren nu ska ha assistans dygnet runt. Schemat kommer innebära dag och kväll under vardag och helg.

ARBETSUPPGIFTER
Personlig assistans innebär att erbjuda ett personligt stöd, som ger personen med funktionsnedsättning ökade möjligheter till ett självständigt liv. Assistenten ska vara ett stöd för den enskilde och finnas tillgänglig i olika situationer, under olika tider på dygnet. Du kommer till exempel ansvara för inköp, städ, matlagning samt använda medicinteknisk utrustning.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du är undersköterska men lägger största vikt vid personlig lämplighet. Du behöver behärska svenska i tal och skrift.

För att passa i denna roll tror vi dessutom att du är/har:

  • Flexibel: Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
  • Självgående: Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare.
  • Stabil: Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
  • Empati: Har förmåga att sätta sig in i andras perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Stor vikt läggs vid personlig mognad och lämplighet.

ANSTÄLLNING
3–4 tillsvidareanställningar med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse. För att uppnå en heltid kan du behöva gå till andra grupper en viss procent.

Arbetet innebär dag och kväll under vardag och helg.

LÖN OCH FÖRMÅNER
I Tranås kommun tillämpar vi individuell lönesättning.

Tranås kommun arbetar ständigt för att öka våra medarbetares välbefinnande. Läs mer om våra förmåner HÄR.

ANSÖKAN
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tranås kommun

Placering

Tranås

Kontaktperson

Tranås kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons