Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nätanalytiker

Luleå · Luleå · Ansök senast 12 maj (8 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Jobbeskrivning

Sverige har inlett en historisk omställning och står inför en omfattande elektrifiering av samhället. För att visa vår ambition att bidra till energiomställningen samt att fortsätta möjliggöra en ökad elektrifiering av Sverige har vi som mål att år 2030 distribuera dubbelt så mycket mer el i vårt elnät och att överföra el med 99,99 % leveranssäkerhet.

Rollen som Nätanalytiker

Vattenfall Eldistribution är som nätbolag en viktig and drivande aktör i energiomställningen. Nätanalys LN tillhör avdelningen Nätoptimering som ansvarar för elnätets kapacitet och dimensionering samt elkvalitet. Gruppen består av 22 personer spridda över landet från Luleå i norr till Trollhättan i syd.

I det nya energilandskapet börjar vi kunna se konturer av mer solceller, infrastruktur för uppladdningsbara elbilar, vindkraft, serverhallar och befolkningsförtätning i tillväxtområden. Detta påverkar den långsiktiga nätplaneringen och hur vi ska bygga nätet.

Nu söker vi erfarna Nätanalytiker för långsiktig planering av lokalnätet med flexibel placering på någon av våra etableringsorter Luleå eller Solna med omjend.

Dina främsta ansvarsområden innefattar att: 

  • Ansvara för den strategiska/långsiktiga nätutvecklingen för ett geografiskt område
  • Ta fram nätlösningar vid förnyelse av befintligt elnät samt anpassning till samhällets behov och myndigheters krav, exempelvis rörande leveranskvalitet
  • Utföra nätberäkningar och dimensionering vid ny- och ombyggnation av distributionsnätet
  • Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar för framtagna förslag till nätförändringar
  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i distributionsnätet
  • Projekt rörande större kundanslutningar

Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna utvecklingsprojekt.


Kravspecifikation

För att vara framgångsrik i rollen har du en högskole- eller civilingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande med ett intresse av att arbeta med infrastrukturfrågor. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från elkraftbranschen med arbetsuppgifter som innefattat nätplanering och utredningar.

Som person är du analytisk och ansvarskännande med hög drivkraft. Du är fokuserad och en god problemlösare såväl när det gäller tekniska som ekonomiska frågor. Du har förmågan att konkretisera tekniska krav och villkor till en lönsam affär. Samarbete och kundorientering är viktiga framgångsfaktorer för dig. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska.


Ytterligare information

Vi erbjuder 

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer här: Ersättning & Förmåner - Vattenfall SE

För mer information om själva tjänstenkontakta ansvarig chef: Malin Erlandsson via malin.erlandsson@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessenkontakta ansvarig rekryterare: Peder Andersson via peder5.andersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 12e maj.

Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer här: Mångfald och inkludering - Vattenfall

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Luleå

Placering

Luleå

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons