Jobbsafari är en del avschibsted logo

Maskinchef

Luleå Hamn · Luleå · Ansök senast 12 okt. (160 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Luleå Hamn utökar sin verksamhet med en till besättning.Som maskinchef blir du högst ansvarig för underhållet av de tekniska systemen ombord på fartyget.

Om Luleå Hamn

Luleå Hamn är Luleås och Norrbottens hållbara länk till världen. Vi är en stolt samhällsbyggare och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Vår arbetsplats sträcker sig från hamn, kontor och kajer till skärgården och havet. Just nu formar vi framtidens hamn och på den resan vill vi vara en trygg arbetsplats där vi stöttar varandra, på land och till sjöss.

Om rollen som maskinchef

Som maskinchef är du högst ansvarig för fartygets tekniska delar och du företräder arbetsgivaren inom ansvarsområdet. Du arbetar nära befälhavaren och håller en löpande dialog om förändringar i de tekniska systemens tillstånd och tillförlitlighet, samt informerar om avsikter och planering beträffande underhåll och annan nödvändig reparation. Planering av klassningar och varvsbesök sker tillsammans med övriga inblandade.

Du ansvarar för att kontrollera och underhålla alla tekniska system ombord på fartyget i enlighet med företagets SMS / underhållsplan och ger tydliga instruktioner och kommandon till övrig besättning. Du arbetar också med företagets säkerhets- och miljöskyddsarbete ombord på fartyget.

I rollen som maskinchefhar du befogenhet att enligt Luleå Hamns rutineranlita externa resurser samt upphandla varor och tjänsterför att säkerställa den tekniska utrustningens tillförlitlighet. Att begära företagets hjälp om du anser det nödvändigt samt att prioritera och disponera resurser ligger under ditt ansvar.

Du rapporterar till befälhavare i din besättning samt driftchef på LuleåHamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
    • Kontroll och underhåll av fartygets tekniska system.
    • Planering av underhåll och varvsbesök.
    • Noga dokumentation av motoravdelningen med avseende på motorloggbok, oljeloggbok. samt utfört underhåll.
    Kvalifikationer
    • Sjöingenjör eller maskinbefäl klass III.
    • Basic Safety.
    • Adcanced Fire fighting.
    • Beredskapsbåtar och räddningfsarkoster.
    • Läkarintyg för sjöfolk.
    • B-körkort.
    Meriterande
    • SSO (Ship Security Officer).
    • Kranförare.
    • Traktorkörkort.

    Till din ansökan vill vi att du bifogar ett sjötjänsteutdrag.

    Personliga egenskaper

    Som person har du goda ledaregenskaper, talar engelska och svenska utan svårigheter och du är van att lösa och förebygga problem. Vidare är du tekniskt lagd när det gäller moderna styrsystem och har goda datorkunskaper.

    Du är en initiativtagare med en god kommunikativ förmåga. Du har en god samarbetsförmåga och trivs i roller där du får möjlighet att utöva den. I ditt arbete är du strukturerad och bra på att prioritera dina arbetsuppgifter utefter verksamhetens behov. Som person är du säkerhetsmedveten och beslutsför.

    Vi verkar i en miljö med höga säkerhetskrav och en omvärld där säkerhetskraven ständigt ökar. Du utgör därmed en viktig spelare i vårt gemensamma uppdrag att tillmötesgå dessa behov.

    Villkor

    Anställningsform: Tillsvidare.Arbetstid: Heltid.Tillträde: Enligt överenskommelse.Placering: Luleå.

    Urval och intervjuer kan komma attske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

    Vi genomför bakgrundskontrollersamt beroende på tjänst inplacering i säkerhetsklass.

    Kontakt

    För mer information om tjänsten kontakta Markus Andersson, driftchef, 073-035 42 20, eller via e-post markus.andersson@portlulea.com.

    Om arbetsgivaren

    Arbetsgivare

    Luleå Hamn

    Placering

    Luleå

    Kontaktperson

    Luleå Hamn AB

    Dela jobbannonsen

    Anmäl annons