Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kyrkogårdsadministratör 100%

Norra Kyrkogården · Nora · Ansök senast 12 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vi söker en kyrkogårdsadministratör 100%

Presentation

"Nora bergslagsförsamling har drygt 10 500 invånare och ca 5 500 kyrkomedlemmar. 35 anställda arbetar inom allt från församlingsvård till fastighets- och kyrkogårdsförvaltning."

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten. Vår uppgift är att upplåta gravplatser för alla avlidna oavsett trostillhörighet och erbjuda den bästa tänkbara vård och underhåll av de 5 kyrkogårdarna inom församlingen. På kyrkogårdsförvaltningen arbetar ca 10 tillsvidareanställda och 8 säsongsanställda medarbetare.


Tjänsten och huvudsakliga arbetsuppgifter

Förvaltningen söker nu en administratör vars huvudsakliga arbetsområden är: Avtal och överenskommelser kring innehav av gravplatser. Administration vid gravskötselbeställningar och planteringar. Information om olika begravnings-skick och gravrättsformer.

Administratören handlägger och fotograferar dåligt skötta gravar, utreder och bistår i gravrättsfrågor, koordinerar begravningar och gravsättningar, viss bokning sker dock genom församlingsexpeditionen, administratören ansvar därtill med uppdatering av gravboken, diarieföring och arkivvård samt skriver arbetsordrar, registrerar och fakturerar medarbetarnas utförda arbeten.

Arbete på kyrkogårdarna förekommer i mindre omfattning, att vid behov vara behjälplig i begravningskapellet bör dock inte vara en sökande främmande.

Besök på kyrkogårdsexpeditionen förekommer, flertalet ärenden hanteras via telefon, genom interna och externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig administrativ utbildning eller erfarenhet, gärna med uppgifter som diarieföring och någon form av ärendehantering, tidigare erfarenhet från församlingsadministration är en stor fördel.

Kunskap om lagar och förordningar som styr hantering av allmänna handlingar är meriterande.

God kunskap i Officepaketet är ett krav.

Du är proaktiv och bidrar i det utvecklingsarbete som sker inom församling och kyrkogårdsförvaltning.

God svenska i tal och skrift krävs för tjänsten, att kunna kommunicera på engelska är en fördel.

Att kommunicera på ett etiskt ansvarsfullt och professionellt sätt som skapar trovärdighet och förtroende bland kunder och kollegor förväntas.

Du är en person med utpräglad samarbetsförmåga och servicekänsla, vilket innebär att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt förhållningssätt och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och en ambition att anstränga dig för att leverera lösningar.

Nödvändiga färdigheter är att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, ta egna initiativ till lösningar i dialog med andra och på ett noggrant sätt slutföra dina arbetsuppgifter.

Ha en god förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp.

Du är social, trygg i dig själv, en god lyssnare och är positiv och tydlig i all kommunikation och yrkesmässiga relationer.

Har simultanförmåga, det vill säga du kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Erfarenhet av begravningsverksamhet, även som utförare ex. vaktmästare/lagbas är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrig information

"Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka med uppdrag att förmedla evangelium i ord och handling, av staten har vi givits ansvar att ha hand om begravningsverksamheten. Anställda inom kyrkan ska fullgöra de speciella uppdrag som de anförtrotts i solidaritet med Svenska kyrkan och kyrkans tro, bekännelse och lära." (Utdrag ur Svenska kyrkans PU-avtal.)

Vi ser gärna att du tillhör svenska kyrkan och vill du delar våra grundläggande värderingar. (Vi arbetar utifrån vår värdegrund: fred, rättvisa och försoning)

Tillträde: Maj 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar Kyrkans avtal med individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

OBS! Vi tar löpande ut kandidater för intervju under rekryteringsprocessen så tillsättning av tjänsten kan ske innan utsatt sista ansökningsdatum.

Frågor om tjänsten besvaras av:

Gustaf Hamilton, kyrkogårds- och fastighetschef Nora Bergslagsförsamling.

Tel. 0587-848 20

Du är välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och löneanspråk senast den 12 maj 2024, via e-post till: gustaf.hamilton@svenskakyrkan.se

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2024-05-12

E-post: gustaf.hamilton@svenskakyrkan.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Norra Kyrkogården

Placering

Nora

Kontaktperson

Nora Bergslagsförsamling

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons