Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kvalificerad handläggare (tidsbegränsad anställning)

Kvalificerad handläggare (tidsbegränsad anställning)

Myndigheten För Stöd Till Trossamfund · Stockholm · Ansök senast 28 maj (8 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens SST 2024-247 i din ansökan

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) söker en vikarierande handläggare för att arbeta med hanteringen av statsbidrag. Här kommer du att arbeta med viktiga och aktuella demokrati- och samhällsfrågor på en dynamisk arbetsplats.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som handläggare på SST kommer dina arbetsuppgifter innefatta att du tillsammans med övriga handläggare planerar, handlägger och följer upp de statsbidrag som myndigheten ansvarar för inom säkerhetshöjande åtgärder samt statsbidrag till trossamfund.

I handläggningen hanterar du digitala formulär, en stor mängd data och gör kvalitativa bedömningar kopplat till förordningar för statsbidragen. Tillsammans med arbetsgruppen arbetar du med kvalitetsarbete, att utveckla bidragshanteringen och ge god service till de sökande organisationerna.

Eftersom SST är en liten myndighet kommer arbetsuppgifterna att vara varierande och du behöver vara beredd att arbeta inom olika områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant akademisk examen, som lägst kandidat, inom samhällsvetenskaplig, juridisk/förvaltningsrättslig eller motsvarande inriktning som myndigheten bedömer vara likvärdig,
  • aktuell erfarenhet av bidragsgivning till organisationer,
  • god datormognad och mycket goda kunskaper i office-paketet,
  • förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete på statlig myndighet,
  • arbete med civilsamhällesfrågor
  • utredning och analysarbete

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, ansvarskännande och har mycket god analytisk förmåga. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga, liksom förmåga att ta initiativ och arbeta både självständigt och gemensamt med komplicerade frågor. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat under 12 månader, med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna att du tillträder så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om anställningen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Örjan Wallin, enhetschef, 08-453 68 75 eller orjan.wallin@myndighetensst.se.

Ansökan

Maila din ansökan senast den 28 maj till registrator@myndighetensst.se, ange diarienummer SST 2024-247. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Om Myndigheten för stöd till trossamfund

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) har i uppdrag att främja en dialog mellan stat och trossamfund samt att bidra med kunskap om religion och samfundsliv i Sverige. Myndigheten fördelar även ekonomiska bidrag och ansvarar för frågor om trossamfundens roll i krisberedskapen. Från och med 2024 har myndigheten ansvar för att fördela statsbidrag för säkerhetshöjande åtgärder inom civilsamhället. Läs mer på www.myndighetensst.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2024.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Myndigheten För Stöd Till Trossamfund

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Myndigheten För Stöd Till Trossamfund

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens SST 2024-247 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons