Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kemist - Forsmarks Kraftgrupp

Forsmark · Östhammar · Ansök senast 28 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Har du laboratorievana och vill fördjupa dina kemikunskaper ytterligare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Låter det spännande? Nu söker vi en kemist till Kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp så tveka inte att söka.

Om jobbet

Kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp ansvarar för kemioptimering för att minimera korrosion och aktivitetsspridning samt förhindra åldersrelaterade försämringar och skador genom övervakning av vattenkemin och radioaktivitetsnivåer i processystem. Kemienheten arbetar med provtagning i anläggningen, analyser på laboratorierna samt rapporterar utsläpp till luft och vatten. Det finns två laboratorium, ett på Forsmark 1 och det andra på Forsmark 3. Nya medarbetare sökes till båda labben.

Som kemist kommer du att arbeta i ett team där medarbetarna hjälper varandra för att tillsammans genomföra kravställda analyser. Första året genomförs ett utbildningsprogram som innebär att man går dubbelt med en erfaren medarbetare för att erhålla kompetens att självständigt kunna genomföra arbetsuppgifterna nedan.

Dina arbetsuppgifter:

  • Provtagning av vatten och luft
  • Laborativt arbete med analys av joner, korrosionsprodukter och radioaktivitet med mera
  • Registrering av analysresultat i datasystemet LIMS
  • Uppdatering av instruktioner
  • Kemikaliehantering

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten efter ca två år.

I denna roll kommer du ha varierande arbetsuppgifter och få chansen att verka i en spännande bransch med goda utvecklingsmöjligheter.

Om dig

Vi ser gärna att du:

  • Har kemirelaterad högskoleutbildning alternativt gymnasieutbildning med inriktning natur kombinerat med arbetslivserfarenhet från laboratorieverksamhet
  • Har laboratorievana sedan tidigare, antingen från arbetsliv eller utbildning
  • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
  • har B-körkort, vilket krävs inom arbetsuppgifterna.

Det är meriterande om du är högskoleingenjör med inriktning analytisk kemi/kemiteknik eller biomedicinsk analytiker.

Som person är du noggrann och lägger stor vikt vid kvalitetsstandarder så att analyser blir utförda med rätt kvalitet. Inom gruppen arbetar vi tillsammans och hjälper varandra, vilket gör det viktigt att du ser värdet i ett bra samarbete. Vidare ser vi gärna att du är strukturerad och håller fokus på rätt saker vid exempelvis omprioriteringar som kan uppstå på grund av behov i produktionen.

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chefer Sakarias Petersson tfn 072-2386821 och Sofie Johansson tfn 070-3674881.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn

070-295 67 43.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Carola Eriksson-Strömberg, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Benny Björn. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 28 april. Urval och intervju kan ske löpande så tveka inte med din ansökan.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

 Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Forsmark

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons