Jobbsafari är en del avschibsted logo

Jurist/Testamenteshandläggare

Cancerfonden · Stockholm · Ansök senast 25 okt. (158 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i rollen som jurist till testamentesenheten. Cancerfonden söker nu en jusrist/testamenteshandläggare för ett vikariat på ett år.Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning. Det här är rätt steg för dig som trivs i rollen som testamentehandläggare och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation.

Mer om rollenCancerfonden tar varje år emot testamentesgåvor från personer som valt att skänka hela eller delar av sina tillgångar till kampen mot cancer. Dessa gåvor spelar en avgörande roll i Cancerfondens vision att bekämpa cancer.

Du kommer att ingå i ett team av jurister och juristassistent. ArbetsuppgifterSom testamenteshandläggare kommer du att ha ansvar för att hantera testamentesärenden och företräda Cancerfonden som testamentes-/gåvomottagare. I din roll kommer också att bevaka och tillvarata testatorernas och Cancerfondens intressen vid avveckling av dödsbon, hantering av värdepapper, kontakter med boutredare, andra dödsbodelägare och anhöriga. Du kommer bland annat att:

  • Löpande handlägga testamentesgåvor.
  • Löpande arbeta i vårt digitala handläggarstödsystem.
  • Upprätthålla kontakten med externa intressenter i testamentesärenden: andra dödsbodelägare (organisationer, privatpersoner anhöriga), jurister, mäklare mfl.
  • Hantera försäljningar av fastigheter, bostadsrätter och lösöre Tjänsten passar dig som kan vara målmedveten för att tillvarata både testatorernas och Cancerfondens intressen på bästa möjliga sätt.

Om digVi söker dig som vill bidra till att besegra cancer, vi ser därför att du är driven och utvecklingsbenägen och jobbar för att effektivisera arbetet på bästa sätt. Du är beredd att löpande driva och fatta beslut. Som person sprider du gärna din kunskap och drivs av att göra skillnad. Du kommer ha många externa och interna kontakter och har en god förmåga att bygga och underhålla relationer. Utöver det så är du självgående och principfast.

Vi ser att du har ett stort samhällsintresse och vi ser även att du har förmågan att snabbt bygga relationer som baseras på förtroende. Du har från tidigare erfarenheter skapat dig en stark uthållighet då testamentesärenden kan innebära långa handläggningstider och komplexa processer. Utöver det så har du:

  • Juristexamen
  • Goda administrativa färdigheter och vana av att arbeta i system
  • Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av boutredning och/ellertestamentesärenden.

Om oss och rekryteringsprocessenVi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer!

Tjänsten är ett vikariat på ett år (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del på annan plats än kontoret.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Andreas Kvarnström, 072 985 33 27.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Cancerfonden

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Cancerfonden - Riksfören Mot Cancer

Dela jobbannonsen

Anmäl annons