Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT-Ansvarig

Wallhamn AB · Tjörn · Ansök senast 30 maj (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och leda en av Nordens ledande fordonshamnar in i framtiden? Vi söker nu efter en driven och erfaren IT-ansvarig för att ta ledning över våra IT-system och spela en central roll i vår digitala transformation och arbete för en mer hållbar utveckling. Som en nyckelperson i företaget kommer du ha möjlighet att påverka och forma företagets strategiska riktning.


Wallhamn AB är mitt i en spännande utvecklingsfas i en dynamisk bransch och söker en IT-ansvarig som är redo att växa med oss. Vi ser stora möjligheter att tillsammans skapa en stimulerande arbetsmiljö där dina kunskaper och erfarenheter får utrymme att expandera.

Med din tekniska expertis kommer du få möjlighet att se över och förbättra vår interna IT-struktur, samt ha en stöttande roll till ledningsgruppen vid behov i strategiskt beslutsfattande berörande vår IT-miljö. Detta ger dig unika möjligheter att påverka och ta ansvar för beslut som formar vår framtid. Vi har även påbörjat en resa för att integrera våra kärnvärderingar och hållbarhetsinitiativ, där din insats är väsentlig för att forma en hållbar och inkluderande arbetsplats.


VAD VI ERBJUDER DIG

  • Stimulerande arbetsmiljö: Wallhamn AB är en dynamisk branschaktör som strävar efter tillväxt och utveckling.
  • Värderad kompetens: Som en del av vårt team kommer din erfarenhet och kompetens att värderas högt.
  • Professionell och personlig utveckling: Möjligheter att växa i en miljö som främjar utveckling.
  • Konkurrenskraftig lön och förmåner: Inklusive flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, kollektivavtal och hobbykvällar.
  • Transparens i beslutsprocessen: Inblandning i företagets strategiska beslut berörande vår IT, vilket ger en djupare förståelse och möjlighet att påverka riktningen för företagets digitala framtid.
  • Ledningsstöttande position: Som en konsultativ roll gentemot ledningsgruppen med direkt rapportering till CFO:n, driver du företagets digitala arbete framåt.
  • Positiv arbetskultur: Vi värdesätter en stödjande arbetskultur och du blir en del av ett öppet och samarbetsinriktat företag.
  • Balans mellan arbete och fritid: Flexibilitet i arbetet med bas på vårt kontor på natursköna Tjörn.

OM FÖRETAGET

Idag är Wallhamn AB Sveriges tredje största fordonshamn och den största privatägda fordonshamnen i landet. Dessutom är Wallhamn den främsta privata arbetsgivaren i Tjörns kommun, med ca 250 tillsvidareanställda och ca 80–100 timavlönade. Wallhamns kombination av hamn, inspektion och verkstad är helt världsunik och har utgjort kärnan i verksamheten ända sedan hamnen grundades 1965. Idag ägs Wallhamn AB av Grimaldi Group.

Oavsett var du bor, är det enkelt att ta dig till oss. Från Göteborg till Wallhamn är det bara 5–6 mil och tar ca 45 minuter att köra. Från Kungälv tar det bara 30 minuter och från Ljungskile ca 40 minuter. Dessutom är det väldigt sällan köer när man kör till eller från Wallhamn, eftersom du oftast "möter" all trafik.

OM ROLLEN

Wallhamn AB söker en driven och erfaren IT-ansvarig för att säkerställa effektiv drift och underhåll av våra IT-system i samarbete med vår leverantör Rutin. Vi erbjuder en roll där du får möjlighet att påverka och forma IT-strategin i ett dynamiskt företag.

Du kommer att ha en nyckelroll där du ansvarar för en rad spännande och varierande arbetsuppgifter såsom:

  • Säkerställa, övervaka och stödja att affärsnära IT-system som Jeeves, Hogia och Agda och nätverk fungerar korrekt samt hantera GDPR-krav.
  • Du kommer att ha ägandeskap och helhetsansvar för vår IT-infrastruktur, inklusive hantering och underhåll av hårdvara och nätverk, samt säkerställa att våra system möter högsta säkerhetsstandarder.
  • Bidra med intern support, hantering av installationer och konfigurationer av datorer och ansvara för företagets telekommunikationer och licenser samt kravställning gentemot leverantörer och systemtestning.
  • Hantera driftfrågor och felavhjälpning i samarbete med IT-leverantör.
  • Leda IT-projekt för att förbättra verksamheten, hålla dig uppdaterad om IT-trender och delta vid behov i ledningsgruppsmöten för att bidra med teknisk expertis.
  • Säkerställa efterlevnad av företagets IT-standarder och policys.


OM DIG

Vi på Wallhamn AB är på jakt efter just dig – en erfaren och lösningsorienterad IT-ansvarig som brinner för att arbeta självständigt och med hög professionalism. Med din breda IT-kompetens kommer du få möjlighet att se över, förändra och skapa en struktur över hur vår IT bör bedrivas på mest effektivt sätt. I din roll hos oss kommer du att ta hand om allt från att organisera IT-resurser till att effektivt prioritera viktiga arbetsuppgifter. Du utmärker dig med din förmåga att kommunicera klart och tydligt med både kollegor och externa parter.

Ditt proaktiva och innovativa tillvägagångssätt gör att du inte bara löser de utmaningar vi står inför just nu, utan du förutser också vad vi kommer att behöva framöver för att hålla oss tekniskt i framkant. Vi värdesätter särskilt att du delar våra kärnvärderingar – Gemenskap, Ansvarstagande, Kvalitet och Respekt – och att du är engagerad i att driva oss mot en hållbar framtid.

I din roll som strategiskt tänkande och drivande IT-ansvarig kommer du att spela en avgörande roll i hur vi utvecklar och strukturerar vår IT-verksamhet för att nå optimal effektivitet. Om du är en person som är ansvarstagande, självgående, kommunikativ, och bra på att prioritera – samt flexibel, innovativ och proaktiv – då är det just dig vi söker.

KOMPETENSKRAV/ERFARENHET

  • Relevant utbildning inom IT eller likvärdig utbildning
  • Flera års erfarenhet av brett arbete inom IT
  • Erfarenhet utav att organisera IT resurser
  • Starka tekniska färdigheter inom IT-infrastruktur, nätverk, systemadministration, molntjänster och säkerhet
  • Flytande både i tal och skrift på svenska och engelska

MERITERANDE

  • Erfarenhet utav affärssystemet Jeeves
  • Förståelse för programutveckling och förmåga att läsa och förstå kod i olika programspråk

ÖVRIGT

  • Start: Enligt överenskommelse, men fördel senast i augusti
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Wallhamn AB genomför drogtester och belastningsregister på slutkandidater

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!


VID FRÅGOR KONTAKTA

Vid frågor angående rekryteringsprocessen:

  • Stina Taranger, HR-Specialist, +46 735 20 99 03, stina.taranger@wallhamn.com


Vid frågor angående tjänsten:

  • Andreas Hulthén, Ekonomichef, på +46 735 20 99 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Wallhamn AB

Placering

Tjörn

Kontaktperson

Wallhamn AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons