Jobbsafari är en del avschibsted logo

GT Nordics söker en Performance Engineer till en tidsbegränsad anställning

GT Nordics söker en Performance Engineer till en tidsbegränsad anställning

Sydkraft Thermal Power AB · Malmö · Ansök senast 29 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och forma framtiden för hållbar energi? Uniper söker nu en driven Performance engineer med ett stort engagemang för verksamhetsutveckling och samarbete. Anslut dig till ett team där ditt arbete gör skillnad för både miljön och samhället. Här är en möjlighet att vara med på en spännande resa inför energiomställningen. Om detta känns intressant så är denna tjänst något för dig!

Hej!

Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!

Din roll hos oss

GT-Nordics är en kraftverksorganisation med åtta gasturbiner på fyra anläggningar inklusive Öresundsverket i södra Sverige. Vi bidrar vi till svensk försörjningstrygghet genom att leverera el när behovet är som störst. Vi har ett engagerat team som alltid är redo att leverera. GT-Nordics är en del av bolaget Sydkraft Thermal Power AB med anläggningar i Malmö, Karlshamn, Barsebäck och Halmstad. Vi drivs i nära samarbete med övriga gasturbinkraftverk och funktioner inom Uniper koncernen internationellt. Till Sydkraft Thermal Power söker vi nu en Performance engineer med placering på Öresundsverket i Malmö. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under en föräldraledighet med start snarast till och med januari 2026.

Vad kommer du jobba med?

Tjänsten är ett stöd till verksamheten för att följa upp prestandan på våra kraftverk. Du kommer även jobba med kvalitetsprocesser inom drift och underhåll samt identifiera, samordna, utveckla och driva projekt inom till exempel digitalisering och verksamhetsutveckling. Förutom att vara ett stöd till verksamheten kommer du även att arbeta nationellt och internationellt med våra kollegor från Uniper inom liknande roller.

Uniper jobbar med Operational Excellence, vilket inom Uniper härrör från kulturen och metoderna för ständiga förbättringar som till största delen utgår från Lean Management och Six Sigma. Vi strävar efter att optimera verksamheten och tjänsten innefattar att leda arbetet med att ta fram och följa upp nyckeltal för detta. Tjänsten kommer också att vara ett stöd för verksamheten i att ta fram och hålla rutiner och instruktioner inom området uppdaterade i det verksamhetsledningssystem som finns. Arbetet sker i nära samarbete med övriga delar inom GT Nordics samt med de stödfunktioner som finns både inom bolagets stödfunktioner i Sverige samt internationellt.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Analysera och optimera anläggningarnas effektivitet utifrån ett driftperspektiv för att maximera den kommersiella nyttan av anläggningarna.
  • Utvärdera driftdata och analyserar processflöden för att upptäcka flaskhalsar och ineffektivitet.
  • Utmana etablerade affärsmetoder och strategier för att utveckla ständiga förbättringar och en kultur av bästa praxis.
  • Ansvara för digitaliserings-initiativ för att modernisera och effektivisera processerna inom underhåll och drift.
  • Samarbeta med Underhåll & Drift för att genomföra och övervaka processförbättringar.
  • Implementera energi-effektiviseringslösningar och optimerar processer för att förbättra produktionen.
  • Leda och samordna operativ spetskompetens för att minska otillgänglighet på anläggningar och maximera bästa praxis och resultat i alla operativa skiftlag.


Vem vi söker

Vi söker dig med ett stort engagemang för verksamhetsutveckling och som är duktig på att samarbeta för att hitta effektiva lösningar för att uppfylla de krav som ställs och som är applicerbara i en driftverksamhet. Du har examen som civilingenjör eller högskoleingenjör och gärna minst ett års operativ erfarenhet av energiproduktion. Du är strukturerad, har en förmåga att samarbeta med olika typer av människor och kan anpassa din kommunikation därefter. Du har lätt för att sätta dig in i olika typer av systemstöd och får saker gjorda. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper som t ex egen drivkraft och att du är strukturerad, kommunikativ, analytisk och samarbetsvillig. Du behöver ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Uniper är en del av samhällskritisk verksamhet i Sverige varför den här befattningen kan omfattas av krigsplacering.

Vi erbjuder lön, förmåner och kompetensutveckling

Våra anställda är vår viktigaste tillgång. Därför erbjuder vi personalförmåner och arbetsvillkor för att du som anställd ska kunna göra ett bra jobb.

Trygghet

Att arbeta hos oss ska kännas både utvecklande och tryggt. Vi ser till att alla våra anställda får bra försäkringar och pensionslösningar.

Familj

Barn är en naturlig del av livet. Vi erbjuder alla anställda med barn extra ekonomiskt stöd under tiden man är föräldraledig.

Flexibilitet

Det är viktigt med balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder möjlighet till flextid, distansarbete och arbetstidsförkortning.

Utveckling

Vi gillar innovation och utveckling. Hos oss får du hjälp med bidrag till studier och verktyg som mentorskap och coaching.

Hälsa

Jobb och hälsa hänger ihop. Vi erbjuder alla anställda företagshälsovård, friskvårdsbidrag, fri medicin, läkarvård samt ett årligt ekonomiskt stöd via ”Uniper-kontot”.

Kontakt

Vid frågor kontakta:

Rekryterande chef, Anna Thunell

072-2066253

Fackliga kontaktpersoner;

Magnus Notini, Unionen, 070-655 01 27

Henning Holmberg, Sveriges Ingenjörer, 070-660 12 30


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sydkraft Thermal Power AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

Sydkraft AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons