Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till Mobil Akutpsykiatrisk Enhet, Piteå

Region Norrbotten · Luleå · Ansök senast 17 maj (14 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och forma den moderna psykiatrin i Piteå? Är du intresserad av att arbeta med utveckling och förbättringsarbeten för att möjliggöra god vård för våra patienter? Då har vi rollen för dig nu när vi söker Enhetschef till Psykiatriska vårdenheten och Mobil Akutpsykiatrisk Enhet (MAE).

Den psykiatriska vårdenheten är en slutenvårdsavdelning med 10 disponibla vårdplatser där man vårdar patienter enligt HSL och LPT. Den mobila akutpsykiatriska enheten (MAE) består av cirka 8 medarbetare och har som uppdrag att utföra insatser vid akuta suicidala situationer samt göra akutpsykiatriska bedömningar i patentens egen hemmiljö.I MAE ingår också vår blåljusverksamhet. I kliniken pågår en utredning kring att eventuellt starta specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT). Sådana finns sedan tidigare i flera andra regioner och har under 2023 startats på flera ställen i landet. Då erbjuds patienten i stor utsträckning vård i sin hemmiljö med täta kontakter med teamet. SPOT team ska utformas utifrån verksamhetens behov med fokus på patientens behov. SPOT ersätter inte traditionell öppenvård utan är ett komplement som visat sig, på andra platser, minska patienters behov av slutenvård och utvärderingar visar där mycket goda resultat i patientnöjdhet.

Inom både slutenvård och MAE arbetar skötare, undersköterskor, specialistundersköterska, sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Inom slutenvården arbetar man i vårdlag. Utvecklingssjuksköterska finns både i slutenvård och i MAE.

I denna roll kommer du att ha stora möjligheter att utveckla och implementera nya arbetssätt och processer samt utveckla nya samarbeten. Sök rollen som enhetschef och sätt din prägel på framtidens akutpsykiatriska vård i Piteå!   


Vi söker
För rollen krävs följande kvalifikationer:

- Universitets-eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten
- Erfarenhet av att driva utvecklings- eller förbättringsarbeten
- Erfarenhet av att delta i eller driva organisationsförändringar
- Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:
- Arbetat i en politiskt styrd organisation
- Utbildning eller erfarenhet av psykiatri
- Tidigare chefs- eller ledarerfarenhet

För att lyckas i rollen ser vi att du har god ledarskapsförmåga och kan leda och motivera dina medarbetare för att nå gemensamma mål. Ditt ledarskap präglas också av att kunna skapa engagemang, delaktighet och kreativitet bland dina medarbetare. Vidare ser vi att du har ett brinnande intresse för att driva utveckling framåt då du har idéer och förslag på nya angreppssätt i arbetet som resulterar i att processer och flöden effektiviseras. Som person är du också en relationsskapare då du har lätt för att skapa kontakter och nätverk, med syfte att frambringa nya samarbeten inom organisationen och nå uppsatta mål. Du har även god samarbetsförmåga då du är lyhörd och duktig på att lösa svåra situationer på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här får du arbeta med
Som enhetschef har du det yttersta ansvaret vad gäller ekonomi, arbetsmiljö, patientsäkerhet, utveckling, kompetensförsörjning och produktion för din enhet och dina medarbetare. Du ansvarar för att tillsammans med dina medarbetare styra verksamheten mot uppsatta mål och nå goda resultat. I ditt uppdrag har du möjlighet att få stöd från olika stödfunktioner så som HR, ekonomi, verksamhetsutvecklare, verksamhetscontroller samt enhetschefskollegor och ledningsgruppskollegor för att lyckas med ditt arbete.  

Du kommer att ha cirka 40 medarbetare och du rapporterar direkt till verksamhetsområdeschefen för Piteå Allmänpsykiatri.

Inom ramen för ditt uppdrag kommer stort fokus vara på att utreda, utveckla och effektivisera det mobila arbetssättet i samarbete med specialistpsykiatriska omvårdnadsteam och andra stödfunktioner inom regionen.   


Det här erbjuder vi dig
- Du som enhetschef har stora möjlighet att påverka och vara delaktig i din enhets, men också inom verksamhetsområdets framtida utveckling tillsammans med din ledningsgrupp. Genom kontinuerlig kompetensutveckling och deltagande i professionella nätverk finns goda möjligheter till personlig utveckling.
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Du anställs med ett tidsbegränsat chefsförordnande över tre år, i grunden erbjuds du en tillsvidareanställning inom ditt yrkesområde. Anställningen är med placering på Piteå Sjukhus
Intervjuerna sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tjänsten är inom psykiatrin: Utifrån verksamhetens karaktär och krav på säkerhet, måste man som sökande till vår verksamhet, vara beredd att lämna utdrag ur belastningsregistret.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Norrbotten

Placering

Luleå

Kontaktperson

REGION NORRBOTTEN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons