Jobbsafari är en del avschibsted logo

Energiingenjör/Anslutningsingenjör, Syd

Göteborg - Vattenfall · Göteborg · Ansök senast 26 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Jobbeskrivning

Sverige har inlett en historisk omställning och står inför en omfattande elektrifiering av samhället. För att visa vår ambition att bidra till energiomställningen samt att fortsätta möjliggöra en ökad elektrifiering av Sverige har vi som mål att år 2030 distribuera dubbelt så mycket mer el i vårt elnät och att överföra el med 99,99 % leveranssäkerhet.

Enheten Nätanslutningar vill nu utöka med ytterligare Anslutningsingenjörer till två stycken grupper inom avdelningen Anslutningar. Grupperna ansvarar för nyanslutning och anslutningsförändringar 16-250 A.

Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i skärningspunkten mellan teknik, kund och samhälle.

Dina arbetsuppgifter

Som anslutningsingenjör ansvarar du för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut.

I rollen kommer du:

  • Planera och projektera anslutningsärenden för att finna de bästa och effektivaste lösningarna.
  • Utföra elnätsberäkningar och upprätta kundofferter, projektbeskrivningar och kalkyler.
  • Beställa utförande av entreprenör, granska beredningar, följa upp och redovisa projektekonomi.
  • Kontinuerlig kontakt med kunder, installatörer och entreprenörer.
  • Arbeta självständigt men i nära samarbete med både interna och externa intressenter för dina anslutningsärenden
  • Bidra till ständig utveckling av interna processer och rutiner

Kom och jobba hos oss!

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Vi erbjuder dig ett fritt och stimulerande arbete där du blir en del av en stark gemenskap och arbetar tillsammans med ditt team för att hitta de bästa lösningarna för kunden. Vi har förmånen att vara med på resan när energibranschen ställer om vilket ställer krav på att du är anpassningsbar men som också ger dig stora möjligheter till båda personlig och yrkesmässig utveckling. Vi förespråkar och stöttar kontinuerligt lärande vilket behövs för att kunna anpassa oss till nya krav, förutsättningar och konsekvenser vad gäller ”ny teknik”, nya regelverk och dylikt.


Kravspecifikation

Vi söker dig som har ett stort intresse för att hjälpa andra och är med fördel en lösningsorienterad och driven person. Vi värdesätter dina personliga egenskaper och din vilja att lära, utvecklas och bidra är det absolut viktigaste!

Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla dig lugn även i mer pressade situationer. Då arbetet innebär mycket kontakter krävs det en god social förmåga. Du har även en god förmåga att planera och prioritera ditt jobb på ett effektivt sätt.

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom energi, elkraft eller motsvarande yrkeserfarenhet.
  • God datorvana
  • Lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet från elbranschen och av kontakter med kunder, installatörer och entreprenörer.
  • Har erfarenhet från andra delar av anslutningsprocessen.
  • Har kunskap i SAP PM och NetBas .


Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Vill du veta mer om tjänsterna, kontakta rekryterande chefer

Rickard Nilsson 073-842 30 12, rickard1.nilsson@vattenfall.com eller

Anna Ambjörnsson 076 771 16 01 anna.ambjornsson@vattenfall.com

För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82, ida.fagelqvist@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan senast 26 maj 2024. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Befattning: Anslutningsingenjör

Placeringsort: Trollhättan, Göteborg

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer här: Mångfald och inkludering - Vattenfall

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborg - Vattenfall

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons