Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driven Redovisningskonsult till spännande industrikoncern!

Driven Redovisningskonsult till spännande industrikoncern!

Eitrium AB · Borås · Ansök senast 24 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Har du erfarenhet som extern Redovisningskonsult där du arbetat brett inom ekonomi? Trivs du bra i en roll där du får arbeta med frihet under ansvar? Vill du vara med på en spännande tillväxtresa i ett bolag med hög framåtanda? Då är rollen som Redovisningskonsult till Eitrium rollen för dig!

Om Eitrium

Eitrium är en industrikoncern som erbjuder marknadsledande produkter och värdeskapande tillverkning genom sina sju dotterbolag. Genom att kombinera bevisat lönsamma nischade och entreprenörsdriva småbolag med tryggheten av att ingå i en diversifierad företagsgrupp.

Eitriums dotterbolag tillhandahåller marknadsledande produkter och varumärken – allt ifrån tillbehör till lekplatser, medicintekniska värmehjälpmedel, till avancerad metall- och plastbearbetning. Eitriums mål som ägare är att framtidssäkra entreprenörsledda bolag, genom att agendasätta utveckling inom digitalisering, hållbarhet och succession. Idag består vår portfölj av bolag inom diverse industrier i Sverige, Norge och Finland, som omsätter ≈30-80 mSEK.

Följande bolag ingår idag i koncernen: Eliasson Plast (Borås), Werinova (Mullsjö), Ilmeg Products (Nyköping), Mora Contract Manufacturing (Mora), Polyfix (Söderköping), Keymet (Jakobstad) samt Minitech (Hamar/Malung).

Läs mer: https://www.eitrium.com/

Om tjänsten som Redovisningskonsult
I rollen som Redovisningskonsult blir du en viktig pusselbit i Eitriums fortsatta tillväxtresa där du agerar extern Redovisningskonsult gentemot Eitriums svenska industribolag. Dina arbetsuppgifter består av att bistå bolagen i koncernen med ekonomiska tjänster såsom löpande bokföring, månads- och årsbokslut, upprättandet av årsredovisningar (K2 K3) och deklarationer samt med fördel löne- och semesterhantering. Du samarbetar tätt med industribolagens VD:ar där du agerar bollplank och stöttar med ekonomiska analyser. I rollen förväntas du även aktivt bedriva processutvecklingar med syfte att implementera enhetliga och effektiva arbetssätt och rutiner.

Du utgår från kontoret hos Eliasson Plast i Borås men kommer med ett par tillfällen i månaden besöka Eitriums övriga bolag runt om i Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Agera extern Redovisningskonsult och bistå ett flertal av Eitriums industribolag med ekonomiska tjänster såsom löpande redovisning, månads- och årsbokslut, upprättandet av årsredovisningar och deklarationer, och med fördel löne- och semesterhantering.
 • Agera bollplank till industribolagens VD:ar och stötta med ekonomiska analyser.
 • Aktivt driva processutvecklingar med syfte att implementera enhetliga och effektiva arbetssätt och rutiner.
Om dig
För att lyckas i rollen som Redovisningskonsult har du en eftergymnasial utbildning från högskola/universitet alternativt yrkeshögskola inom ekonomi, redovisning och/eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har några års erfarenhet som extern Redovisningskonsult där du arbetat brett med ekonomi och hanterat flera bolag parallellt.

Du har tidigare arbetat brett inom ekonomi och besitter kunskap inom löpande bokföring, månad-och årsbokslut, upprättande av årsredovisningar (K2K3) och med fördel löne- och semesterhantering. Du har god systemvana inom Monitor alternativt andra system som kan bedömas likvärdigt. Vidare har du B-körkort och möjlighet att resa 3–5 dagar per månad.

Som person ser vi att du är planerande, proaktiv och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har ett naturligt driv och trivs väl i en roll där du får arbeta med frihet under ansvar där du tar ägandeskap i dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad och har förmågan att inta ett holistiskt perspektiv samtidigt som du med stor noggrannhet värnar om detaljer. Vidare är du trygg i din expertis och kan på ett självständigt sätt bedriva ditt arbete där du är van hantera olika stakeholders och agera rådgivande till chefer och beslutsfattare.

Viktigt för tjänsten är:
 • Eftergymnasial utbildning från högskola/universitet alt. yrkeshögskola inom ekonomi, redovisning och/eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet som extern Redovisningskonsult där du arbetat brett med ekonomi och hanterat flera bolag parallellt som huvudsakligt ansvarig person och ”gjort arbetet själv”.
 • Tidigare erfarenhet av löpande bokföring inom producerande bolag (varulager och anläggningstillgångar, samt bokslut, upprättandet av årsredovisningar (K2 K3) samt deklarationer och skattehantering.
 • Att du är driven och självständig där du med bevisat hög effektivitet kan hantera en bredd av arbetsuppgifter med god struktur.
 • God datorvana samt goda kunskaper inom Microsoft Office (Excel m.fl.).
 • B-körkort samt möjlighet att resa 3–5 dagar per månad.
Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av att hanterat löne- och semester.
 • God systemvana inom Monitor alternativt system som kan bedömas likvärdigt.
Eitrums erbjudande
Hos Eitrium blir du del av en välmående industrikoncern med hög framåtanda! Du erbjuds en bred roll med stora friheter där du själv planerar in din tid.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: Borås.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Redovisningskonsult som en roll för dig? Tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag! Vi på Needo ser fram emot att prata med dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Eitrium AB

Placering

Borås

Kontaktperson

Needo Recruitment West AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons