Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driftoperatör - teknisk intriktning, isbrytarledningen

Driftoperatör - teknisk intriktning, isbrytarledningen

Sjöfartsverket · Norrköping · Ansök senast 12 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Driftoperatör – objektspecialist ledningsverktyg, Isbrytarledningen

med placering i Norrköping

Driftoperatör Sjöfartsverkets Isbrytarledning
Isbrytarledningen tillhör Affärsområde Isbrytning som ansvarar för att de av Regeringen uppsatta målen för vintersjöfarten uppfylls. Som Driftoperatör med ansvar som objektspecialist kommer du att som en del av det operativa teamet arbeta säsongsbetonat. Du är med och leder den operativa isbrytningsverksamheten halva året och ansvarar för utveckling av affärsområdets tekniska system andra halvan av året.

Att arbeta som driftoperatör på Sjöfartsverket
Då isbrytningsverksamheten är säsongsbetonad så är huvuddelen av det operativa arbetet förlagd till vinterhalvåret, samtidigt som objektspecialist arbetet fortgår hela året. Operativt arbete kan vid behov förekomma under sommarhalvåret. I den operativa ledningen ingår både interna som externa kontakter på daglig basis med såväl egna/inhyrda isbrytare som våra kunder och uppdragsgivare. Du jobbar i ett team om fyra personer och är en viktig del för att möjliggöra vintersjöfarten i hela landet. Du sitter i vår ledningscentral dagtid och beredskapstjänstgöring förekommer. 

Du ansvarar för och är objektspecialist för isbrytningens operativa ledningssystem IBNet som utvecklas och drivs tillsammans med Finska Trafikledsverket. Systemet används av samtliga isbrytare i båda länder, inhyrda isbrytande fartyg samt isbrytarledningarna. Ut över ansvaret för IBNet kan även arbete med annan operativ teknik förekomma. Du kommer vid behov att arbeta mot förvaltningsledare för att utveckla och förvalta verksamhetens tekniska system.

Du arbetar kontinuerligt med förbättring, vidareutveckling och anpassning av de system som verksamheten behöver. I tjänsten ingår att i nära samverkan med leverantörer säkerställa att stöden är välfungerande för verksamheten och att de möjligheter som ges av systemen används på bästa sätt för att optimera de processer som stödjs.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst treårig examen från högskola/universitet. Du måste ha lätt för att skriva korrekta och lättförståeliga texter på svenska, du måste också behärska engelska i både tal och skrift. Du är en van IT-systemanvändare och van användare av programvarorna Outlook, Word, Excel och PowerPoint. B-körkort är också ett krav. 

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom handelssjöfarten, nautisk kompetens i någon form. Det är också meriterande med erfarenhet från projektledning, utvecklingsarbete och trafikledning. Vi ser det även som meriterande om din utbildning ligger inom sjöfart eller logistik eller motsvarande vi ser som likvärdigt. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill att du är prestigelös, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Du är bra på kundhantering, vilket innebär att vara lyhörd för verksamhetens och kundens behov, samtidigt som du har en tydlig integritet. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och driver ditt eget arbete framåt samt har en god förmåga att ta tydliga beslut enskilt och i grupp. Du har en mycket god förmåga att processa/analysera information då du hela tiden kommer att behöva värdera, anpassa och prioritera arbetsuppgifter efter rådande situation.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med bakgrundskontroll samt registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare. 

Varför ska du välja Sjöfartsverket?
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas den 15 september. 

Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Intervjuer kommer att hållas den 17 & 20 maj.

Upplysningar:
Chef affärsområde Vintersjöfart Amund E. B. Lindberg, 010-478 62 58 eller amund.lindberg@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare: 
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ib Bergström, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000. 

Ansökan:
Registrera din ansökan senast 12 maj 2024.
Diarienummer: 24-02363

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.
 

 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sjöfartsverket

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Sjöfartsverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons