Behandlare till HVB i Tollarp

Tollarp · Kristianstad · Ansök senast 10 juni (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Välkommen till Samskapa. Vi erbjuder stöd och behandling till utsatta barn, unga och deras familjer.

På Samskapa är vi övertygade om att vi når längre om vi använder allas samlade erfarenhet och kunskap i utvecklingsarbetet, därav företagsnamnet och anledningen till att vi kallar oss samskapare. För mer information om Samskapa, besök gärna vår hemsida samskapa.com.

Nu söker vi två medveten behandlare till vår enhet i Tollarp.

Mer om rollen:

Uppdraget innebär att du tillsammans med ditt team ansvarar för att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för en bra start i livet för ungdomen. Du arbetar tillsammans med ungdomen på ett personligt, ansvarsfullt och professionellt sätt.

Vår målgrupp är ungdomar i varierande åldrar, som utöver social problematik ofta även har en eller flera neuropsykiatriska diagnoser. Utöver det så kan ungdomen ha andra psykiatriska symtom eller diagnoser där utåtagerande beteende och ångestproblematik är vanligt förekommande. Därav är din förmåga att förhålla dig lugn och klartänkt i utmanande situationer av stor vikt för tjänsten. Ett mått av envishet och uthållighet är också bra egenskaper i arbetet.

Den centrala delen i arbetet är att skapa en utveckling i riktning mot målen i genomförandeplanen, samt att du har en förmåga att dokumentera det.

”Vi är det andra stället”

En viktig kulturell princip på Samskapa och i ungdomsresan är att vi är uthålliga och att vi står kvar. Vi är övertygade om att det är en avgörande faktor för att lyckas i behandlingsarbetet och vi anser att det är vårt professionella ansvar att försöka med allt som hör det professionella till och samarbetet med ungdomen.

Den centrala delen i arbetet är att skapa en utveckling GENOM ungdomen i riktning mot målen i genomförandeplanen. Det är också angeläget att du kan fånga essensen i målarbetet och har en förmåga att dokumentera det enligt gällande lagstiftning samt de praktiska delarna som gäller er vid arbete på HVB hemmet.

Vår målgrupp består av barn och ungdomar mellan 7 – 21 år med ett socialt nedbrytande beteende med eller utan neuropsykiatriska funktionsvariationer. På de enskilda HVB-enheterna bor ett barn/ungdom själv tillsammans med sin personal. Arbetet innebär därmed ensamarbete. Hot och våld kan förekomma och du behöver ha förståelse och förmåga att hantera uppstådda situationer.

Information om tjänsten:

Placering: Tollarp

Arbetstid: Enligt rullande schema, dygnspass 82%

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders tillämpad provanställning

Start: Enligt överenskommelse

Utvecklingsmöjligheter: Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter

Kvalifikationer (krav):

Eftergymnasial utbildning om minst två år inom socialt arbete eller beteendevetenskap. Det kan vara socionom, beteendevetare, socialpedagog, behandlingspedagog, specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Ett annat krav är att du har arbetslivserfarenhet från likande uppdrag med barn/ungdomar inom ramen för målgruppen dvs. barn och ungdomar med ett socialt nedbrytande beteende och/eller i kombination med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Att du behärskar svenska språket i tal och skrift obehindrat och att du har B-körkort är ytterligare krav.

Meriterande:

Utbildningar eller kurser anpassade för neuropsykiatri eller andra inslag av den beskrivna målgruppen och olika diagnoser, till exempel autism och ADHD. Erfarenhet av att arbeta med människor med neuropsykiatriska diagnoser samt utmanande beteende som till exempel OCD. Kunskap kring traumarelaterade svårigheter och hur man som viktig vuxen bäst bemöter och förhåller sig till individer som uppvisar beteende präglat av trauma. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar som uppvisar bristande och destruktivt strategier för att reglera affekt. Kunskaper i MI och LAB och i att hantera hot och våld. Utbildningar som innehåller impulskontroll. Kunskap om Traumamedveten omsorg (TMO). Rädda barnens TMO utbildning. Erfarenhet av att ha arbetat med sexuellt avvikande beteenden. Erfarenhet av arbete med barn som vuxit upp i missbruksmiljö. Baskunskaper i BBIC och IBIC. Erfarenhet av olika journalsystem och att kunna skriva månadsrapporter.

Din persona

Som person har du ett genuint pedagogiskt förhållningssätt. Du innehar förmågan att bygga varaktiga relationer där du kan växla mellan att sätta gränser och visa din omsorg och värme!

Du har god förmåga att bromsa, vända, släcka ut, avleda och motivera barn och unga med icke önskvärda beteende. Vidare så har du ett professionellt förhållningssätt i mötet med ungdomen, där du beaktar din egen inverkan på ungdomens beteende och känslor. Du har en nyfikenhet på ungdomen, samt en stark vilja att arbeta mot uppställda mål i genomförandeplanen. Du är även en ansvarsfull person, som angriper dina arbetsuppgifter med stor omsorg och engagemang.

I enlighet med Socialnämndens beslut krävs ett utdrag från Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister i samband med anställning. Du hittar blanketten via https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem. För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan begära utdraget, då handläggningstiderna kan vara långa.

Urval och intervjuer genomförs löpande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan: www.samskapa.com


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tollarp

Placering

Kristianstad

Kontaktperson

Samskapa behandling AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons