Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arbetsmiljöingenjör / Miljö Specialist till Life Science företag

Arbetsmiljöingenjör / Miljö Specialist till Life Science företag

Academic Resource AB Uppsala · Uppsala · Ansök senast 16 maj (12 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Academic Resource söker en kommunikativ och inspirerande Arbetsmiljöingenjör som vill vara med och driva ett aktivt och långsiktigt arbetsmiljö- och miljöarbete hos en av våra kunder inom Life Science i Uppsala.


Som Arbetsmiljöingenjör och Miljöspecialist är du ett viktigt stöd till verksamheten i arbetsmiljöfrågor och frågor kopplade till företagets operativa miljöprestanda. Du kommer driva ständiga förbättringar inom arbetsmiljö samt medvetandegöra och följa upp utvecklingen. Målsättningen baseras både på Svenska lagar och förordningar på området likväl som interna EHS ramverk (Environment, Health & Safety).


Denna roll arbetar företagsöverspännande och samarbetar nära med alla avdelningschefer inom företaget samt med företagsledningen och koncernens centrala EHS team. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader med avsikten att därefter erbjudas en fast tjänst hos kunden. Start i början på maj.


Arbetsuppgifter:

• Utveckla vårt systematiska arbetsmiljöarbete samt miljöarbete både strategiskt och operativt och agera expertstöd inom förbättringsarbete, både gällande lagkrav och koncerninterna riktlinjer och kravställningar.

• Stöd till anläggningens ledning i frågor gällande arbetsmiljö och miljö.

• Säkerställa lagefterlevnad och efterlevnad av ledningssystem.

• Förbättringsarbete, övningar, riskanalyser samt utredningar inom miljö och arbetsmiljöområdet.

• I samverkan med kollegor både centralt och lokalt utveckla instruktioner inom området och implementera dem i verksamheten.

• Följa upp och sammanställa rapportering på miljö- och arbetsmiljöområdet.

• Hantera arbetsmiljö ronder.

• Stötta linjeorganisationen i det dagliga arbetsmiljö- och miljöarbetet även praktiskt.

• Samverka med övriga ansvariga inom verksamheten för vidareutveckling av verksamhetens arbete inom området.


Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande relevant utbildning med arbetsmiljö- och/eller miljöinriktning. Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, med fördel från tillverkning och produktionsindustrin. Goda kunskaper i arbetsmiljölagstiftning och erfarenhet av riskanalyser samt grundorsaksutredningar. Vidare behärskar du svenska och engelska flytande i tal och skrift samt har mycket god datorvana med goda kunskaper i Officepaketet. Har du kunskaper och erfarenhet av ISO 14001 och ISO 45001 är detta meriterande.


Vem är du?

Du som söker är kommunikativ med förmågan att inspirera och skapa förtroende. Du brinner för arbetsmiljö och miljöfrågor och drivs av att arbeta med förbättring och säkerhetsfrågor. Som person är du strukturerad och trivs med att samarbeta både operativt och strategiskt. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Är du den vi söker?


Om oss

Academic Resource är rekryterings- och bemanningsföretaget för akademiker med erfarenhet. Vi har lång erfarenhet av Uthyrning, Rekrytering samt Interim Management inom tjänstesektorn. Våra affärsområden är Life Science, Ekonomi & Finans, samt HR. Vi verkar inom tjänstesektorn och främst i Stockholm & Uppsala.


Hos oss erbjuds du en anställning hos ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag, vilket innebär stor trygghet då du omfattas av bemanningsföretagen Almegas kollektivavtal. Som anställd på Academic Resource erbjuds du förmåner som t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag och försäkringar, semester och föräldralön. Du får en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med dig och kundföretagen under hela din anställning som ser till att du trivs och utvecklas på din arbetsplats. Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom lärande på arbete såväl som i varierade roller på intressanta kundföretag.



Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: miljoing0424


Frågor besvaras via mail av:

camilla.kahkola@academicresource.se

Bakgrundskontroller och drogtester kan bli aktuellt för slutkandidaterna i enlighet med kundens önskemål.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Resource AB Uppsala

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Academic Resource AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons