Jobbsafari är en del avschibsted logo

Aktivitetsledare och ungdomshandledare

Aktivitetsledare och ungdomshandledare

HSIF Lorensborg (Hemmaplan) · Malmö · Ansök senast 15 maj (11 dagar kvar)

Heltid · Säsongsjobb

Ansök via mejl

Arbetsgivare

Hemmaplan är ett utvecklingsprojekt som drivs av Skånes Basketbollförbund och Westras Basketbollförbund. Projektet Hemmaplan arbetar för att skapa och uppmuntra till nya föreningar och fler aktiviteter i bostadsområden med liten föreningsaktivitet.

Vi använder lek, kultur och idrott som medel för att ge fler barn och ungdomar en meningsfull fritid.

HSIF (Hemmaplans Sociala Idrottsförening) Lorensborg är en multiverksamhetsförening aktiv i bostadsområdena Lorensborg och Bellevuegården. Föreningen har funnits i fem år och arbetar med att erbjuda kostnadsfria aktiviteter till barn och hjälper ungdomar att utvecklas till ledare. Utöver de idrottsliga aktiviteterna driver HSIF Lorensborg andra sociala aktiviteter för att främja utvecklingen i bostadsområdena.

Samarbetspartners

Hemmaplan driver denna sommarverksamhet tillsammans med MKB och Stena Fastigheter. Vi samarbetar också med lokala föreningar, Hyresgästföreningen och Mötesplats Social Innovation (MSI) vid Malmö universitet.

Innehåll och arbetsuppgifter

Du skall tillsammans med fem praktikanter från ung i sommar i åldern 16-19 år aktivera barn på olika gårdar. Arbetet planerar du tillsammans med en aktivitetsledare i det andra bostadsområdet och projektledaren som är er arbetsledare. Tillsammans planerar ni och genomför spel, lekar och olika aktiviteter.

Ni kommer ha tillgång till bollar, hopprep, lekutrustning av olika slag samt ett tält att använda i händelse av regn. I ert ansvar ligger också att ta emot gäster från föreningar eller andra verksamheter som visar upp och inspirerar.

Ni skall också hjälpa till med att organisera och sprida information om gårdsfester som vi ansvarar för vid fyra olika tillfällen under sommaren

Verksamheten skall bedrivas utomhus på gårdarna fyra dagar i veckan från 11- 17.30. En dag i veckan, måndag eller fredag kommer användas för att utbilda och utveckla praktikanterna planera den kommande veckan samt gårdsfesterna

I Bellevuegården flyttar verksamheten runt på fyra gårdar i Lorensborg på två.

Lokalerna som används finns relativt nära. En i Bellevuegården och tillhandahålls av MKB och en i Lorensborg som är vår egen. Bägge lokalerna ligger max tre hundra meter från verksamheten och där finns toalett och möjlighet att äta medhavd mat

Ni kommer också ha ett delansvar i att tillsammans med projektledarna undersöka vad de boende önskar för kort och långsiktig utveckling i området och binda ihop bägge dessa spår i gårdsfesterna. Dessa skapar projektledare, handledare, praktikanter, barn, ungdomar och boende tillsammans med de föreningar som finns i området. Eller som vill påbörja verksamhet.

Du kommer att ansvara för 5 ung i sommar praktikanter, deras utveckling samt deras närvarorapportering.

Vi inleder med en dags utbildning av både handledare och praktikanter vid inledningen av period 1 och 2.

De som tar över vid period 2 går in i de rutiner som skapats med överlappning. Projektledarna ansvarar för kompletterande utbildningar.

Du kommer också ansvara för att registrera vad som händer under dagarna, insamling av statistik och bidra med slutsatser till slutrapportenb

Anställningstid:

2 tjänster Period 1 17/6-12//7, + två planeringsdagar 13/6 och 14/6

Samt två gårdsfester

2 tjänster Period 2 15/7-9/8, + planeringsdagar 13/6 och 12/7

Samt två gårdsfester

Din arbetstid är mellan 10-18.00 varje vardag.

Förutom gårdsfestdagarna då arbetstiden är till 20.30

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att leda unga

  • Är organiserad och har god förmåga att främja grupprocesser och få unga att uppleva delaktighet

  • Kan anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån olika sammanhang

  • Är en lyhörd ledare som är bra på att se individen

  • Motiveras av att inspirera, peppa och stötta ungdomar och deras idéer

  • Kan kommunicera obehindrat på svenska



Utöver detta är det meriterande ifall du:

  • Har drivit eller driver projekt inom ungdomsinflytande, socialt entreprenörskap, kultur och idrott, ideellt arbete, hållbarhet eller liknande.

  • Har goda kunskaper i annat språk än svenska

  • Har erfarenhet av coaching och gruppvägledning.


Du är en person som inger förtroende och har förmågan att skapa och behålla goda relationer. Dessutom har du god samarbetsförmåga. Du är pedagogiskt lagd och kan skapa förutsättningar för lärande hos våra ungdomar. Vidare vill vi att du har ett professionellt förhållningssätt där du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver ditt arbete självständigt, reflekterar och kan sätta gränser i ditt uppdrag.

Lön

Ersättningen för uppdraget är 25.000kr/månad

Upplysningar

För frågor angående uppdraget och arbetsgivaren Hemmaplan, vänligen kontakta:

Sverker Olsson, sverkerolsson4@gmail.com.

Ansökan

Skicka CV och personligt brev senast 15/5 till sverkerolsson4@gmail.com.

Välkommen med din ansökan!

HSIF Lorensborg

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HSIF Lorensborg (Hemmaplan)

Placering

Malmö

Kontaktperson

Skånes Basketbollförbund

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons