Affärsområdeschef till ENACO / Backup Engineering

Affärsområdeschef till ENACO / Backup Engineering

Asta Agency · Stockholm · Ansök senast 28 nov. (158 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om företaget

ENACO är ett av Sveriges ledande företag inom byggnation, drift och underhåll av kritisk infrastruktur. De grundades år 1977 vilket innebär att de har branschens längsta erfarenhet. I dagsläget är de omkring 90 personer anställda och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Stockholmskontoret är beläget i Kista.

ENACOs tjänster innefattar alltifrån driftsättningar av kompletta datacenter till rådgivning och experthjälp vid nyetableringar där de projektleder hela eller delar av byggnationen av nya datacenter. Därtill erbjuder de också lokala nätverksinstallationer. De har nyligen förvärvat ett företag som heter Backup Engineering med säte i Helsingborg. De är verksamma inomreservkraft vilket kompletterar ENACOs erbjudande och till detta område söker de en affärsområdeschef. Läs mer om ENACO häroch om Backup Engineering här.

Om tjänsten

I tjänsten som affärsområdeschef ansvarar du för att utveckla affärsområdet reservkraft med generatorer vidare. På anläggningen i Helsingborg arbetar 11 personer, inklusive en platschef som rapporterar till dig. I tjänsten har du resultatansvar för affärsområdet och ENACO ser en stor tillväxtpotential både vad gäller personalstyrka och omsättning. Din stationering är med fördel i någon utav regionerna runt Stockholm, Göteborg eller Malmö och dukommer att besöka anläggningen i Helsingborgemellanåt. Som affärsområdeschef rapporterar du till ENACOs VD och du har en plats iledningsgruppen.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Leda och coacha personal
  • Försäljningsarbete, både strategiskt och operativt
  • Utveckling av affärsområdet

Initialt kommer du att gå bredvid den tidigare ägaren av Backup Engineering för att lära dig och sätta dig in i verksamheten.

Hos ENACO är du med och påverkar ditt eget arbete och företagets fortsatta utveckling. ENACO har utsetts till "Great Place to Work" och de sätter en stor ära i att fortsätta vara en trivsam och fin arbetsgivare med en god balans mellan arbete och fritid. Arbetskulturen är inkluderande och kamratlig och som ledare i deras organisation är du högst delaktig i att bidra till företagskulturen.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi ser att du som söker tjänsten som affärsområdeschef har erfarenhet av och mycket god kunskap om branschen. Du har mycket god insikt i hur motorer, generatorer, styrsystem, mekaniska installationer och avgaser fungerar och förstår vikten av reservkraft för kritisk infrastruktur.Därtill ser vi att du har erfarenhet av en ledande befattning och att du tidigare varit med och drivit upp ett affärsområde eller bolag.

Som person är du affärsmässigt lagd och du är socialt säker. Du trivs bra i säljsituationer och har en förmåga att sätta dig in i kundernas behov.Eftersom tjänsten innebär mycket strategiskt arbete har du en god analytisk förmåga.

Övrig information
  • Start: Augusti / September
  • Plats: Stockholm eller Göteborg
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande urval i denna process vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att ansöka så snart som möjligt!

Har du frågor eller funderingar kring Asta Agencys rekryteringsprocess, tveka inte att höra av dig till sofie@astaagency.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Asta Agency

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Asta Agency AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons