Jobbsafari är en del avschibsted logo

Så kan ett ansökningsmejl se ut

Så kan ett ansökningsmejl se ut

Lästid 2 min

Hur skrivs ett bra ansökningsmejl? Vi har tagit fram ett exempel.

Ansökningsmejlet skrivs ofta sist men är det arbetsgivaren läser först. Stå ut från mängden genom att formulera det väl.

Du har skrivit klart CV:t och det personliga brevet. Nu ska du bara skicka iväg ansökan. Men vad bör ett ansökningsmejl egentligen innehålla? Vi har tagit fram ett exempel.

Hej!

Med stort intresse har jag läst jobbannonsen på www.jobbformig.se angående den lediga tjänsten som receptionist. Jag tycker stor erfarenhet av att tidigare jobba som receptionist och tror därför att jag kan vara perfekt för rollen.

Jag söker tjänsten för att jag tycker att ett jobb med en så bred kontaktyta är mycket attraktivt. Dessutom kan jag i hög grad identifiera mig med era grundvärderingar: framgång, kvalitet och trovärdighet.

För tillfället arbetar jag som försäljningsassistent hos Papyrus AB. I mitt CV kan ni läsa mer om mina erfarenheter inom:

Reception
Kundservice
Telefonförsäljning
Reklamationer

Jag har tidigare även arbetat som receptionist hos Sol & Måne AB. Andra relevanta kvalifikationer jag kan nämna: Cambridge First Certificat i engelska och pc-körkort.

Som person är jag vänlig, tillmötesgående och mycket kvalitetsmedveten. Jag får energi av att mycket händer omkring mig. Jag älskar att arbeta tillsammans med människor och är van att hantera mycket samtidigt. Till exempel har jag varit ansvarig för anmälningar till flera arrangemang i samband med kampanjer hos Papyrus AB.

Jag ser fram emot att träffa er för en första intervju. På längre sikt ser jag fram emot ett spännande samarbete!

Med vänliga hälsningar
Daniella Svensson