Jobbsafari är en del avschibsted logo

Virkesekonom / Ekonom till Setra Group

Bravura · Stockholm · Ansök senast 5 sep.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du i början av din karriär inom ekonomi och trivs i en flexibel arbetsmiljö? Har du ett sinne för siffror? Hos Setra Group erbjuds du en utvecklande miljö på en välfungerande ekonomiavdelning.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Setra Group.

Om företagetSetra är ett av Sveriges största träindustriföretag och har cirka 800 anställda och omsätter drygt 4 miljarder kronor. I koncernen ingår sju sågverk, där två verk även har förädling, ett träindustricenter för förädling i Långshyttan, en förädlingsenhet i Storbritannien, huvudkontor och försäljningskontor i Sverige, samt sju olika försäljningskontor utomlands.

Setra vill vara grönsamma. När en verksamhet är lönsam för alla, kallar Setra det för Grönsamhet. Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. De förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar till klimatvänliga produkter såsom limträ, hyvlat, komponenter, KL-trä och sågade trävaror. De säljer även bioprodukter som bark, flis och spån till kunder inom pappers- och massaindustrin samt till energiframställning. Deras kunder finns globalt.

ArbetsuppgifterSom virkesekonom arbetar du med brett ekonomiarbete kopplat till Setras virkesadministration. Exempel på arbetsuppgifter är att sköta löpande administration av data till/från systemen SDC till VACS och verksamhetsprocesser kopplat till dessa system. Du arbetar även med fakturering och andra processer rörande bioprodukter och rundvirke. Då virkesadministration är centralt i din roll sköter du även bokslutsaktiviteter kopplat till det.

Du arbetar i nära samarbete med råvaru- och bioproduktsavdelningen samt dina kollegor inom virkesadministration. Tillsammans med dina kollegor utgör du en viktig funktion för att skapa ett effektivt och välfungerande ekonomiarbete på företaget. Du rapporterar till Setras CFO.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi med inriktning redovisning
  • Goda kunskaper i MS Office
  • Flytande kunskaper i tal och skrift, svenska och engelska
  • Ett intresse för IT och automatisering
För att trivas i rollen är du en person som tar stort ansvar för ditt eget arbete, är strukturerad och trivs med att självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt. Du är kommunikativ och serviceinriktad och trivs i en roll som innebär mycket kontakt med andra, då du har lätt för att arbeta i team. Vi ser att du är en person som gillar utveckling och drivs av att arbeta med förändringsarbete. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete och att du trivs med varierande arbetsuppgifter.

Övrig information
Start: Augusti
Plats: Solna, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonom, ekonomi, virkesekonom, sågverk, administration, ekonomiarbete, bokslut, stockholm, Setra, heltid, redovisning, office, svenska, engelska, IT, automatisering

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bravura

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons