Vill du vara med och rädda liv?

Sjöräddningssällskapets centralförråd · Sölvesborg

·

Ansök senast 18 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Detta är Sjöräddningssällskapet: Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss utan statligt stöd. Vi är 2 300 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet. Under 2019 deltog vi över 80 % av all sjöräddning i svenska farvatten. Följ oss på www.sjöräddning.se.


Vi söker medarbetare till vårt centralförråd i Nogersund, Sölvesborg

Sjöräddningssällskapet har vuxit mycket de senaste åren både genom ett ökat antal medlemmar, antal stationer runt om i Sverige och med det ett ökat antal sjöräddningsenheter och uppdrag. För att effektivare kunna stötta våra stationer och utföra våra uppdrag är stationerna i stort behov av utrustning och reservdelar som vi har på vårt centralförråd i Nogersund.


Tjänsten består i huvudsak av att jobba i ett team med befintlig personal på centralförrådet idag där vi lagerhåller stora delar av vår utrustning, reservdelar i stort och smått, genomför reparationer och större varvsjobb på våra räddningsbåtar och andra farkoster.


Tjänstens innehåll och krav

· Du kommer bland annat genomföra en del tjänsteresor med våra transportfordon samt hantering av våra maskiner som behövs i verksamheten. Du måste därför ha körkort med lägst klass BE & C. Giltig yrkeskompetensutbildning är meriterande, liksom utbildning för motviktstruck upp till 10 ton och hjullastare för industriell hantering. Du ska kunna hantera våra båtar, och behöver för det ha genomgått utbildningarna Fartygsbefäl klass 8 samt Maskinbefäl klass 8. För att påbörja tjänsten måste du uppvisa ett giltigt ”Läkarintyg för Sjöfolk, begränsad fart”.

· Tjänsten kräver grundläggande IT-kunskap. Du ska kunna hantera Office-paketet och du behärskar svenska och engelska i skrift och tal. Vi tillämpar ett modernt lagersystem där beställningar från våra stationer kommer in via en webbshop. IT-arbete är en stor del av ditt arbete och du bör se det som stimulerande. Vi lägger stor vikt vid noggrannhet och ordningssinne.

· Teknisk kunskap om båtar och mekanik är en nödvändighet. En stor del av arbetet består av inköp och kontakt med leverantörer till Sjöräddningssällskapet, som ska behandlas på ett professionellt sätt.

· Då det dagliga arbetet kan innebära tillträde till skyddsobjekt och liknande måste du vara svensk medborgare.


Anställningsorten är Sölvesborg med placering vid vårt centralförråd i Nogersund. En del av tjänsten (ett antal dagar per månad) är på huvudkontoret i Göteborg. Viss del av arbetstiden ligger på kvällar och helger då verksamheten pågår dygnet runt året runt och har en kritisk funktion i samhället.


Vi söker dig som är en erfaren och trygg person. Du är social, driven, engagerad, kommunikativ och kan hantera flera uppgifter parallellt. Du måste vara en duktig och stöttande lagspelare och ha en ödmjuk och humanistisk värdegrund med förståelse för de frivilliga sjöräddarnas situation samt ha egen integritet med stor flexibilitet. Du har med fördel erfarenhet av arbete till sjöss eller annan båtvana samt erfarenhet från att arbeta inom lager och logistik.


Viktiga egenskaper hos dig är handlingskraftighet och uthållighet. Du behöver vara stresstålig, ha förmåga att lyssna in och entusiasmera andra. Erfarenhet av liknande tjänst samt kännedom om och engagemang i Sjöräddningssällskapets organisation är meriterande.


Du erbjuds ett omväxlande och intressant arbete tillsammans med drivna och engagerade kollegor i en spännande och växande samhällsviktig organisation.


Tjänsten kan tillsättas omgående och är heltids tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Sista ansökningsdag 2020-12-19

Frågor och ansökan med personligt brev samt CV skickas, med fördel per e-mail, till: rekrytering@ssrs.se alternativt: ”Rekrytering” Sjöräddningssällskapet, Box 5025, 426 05 Västra Frölunda

Kontaktpersoner:

Lars Samuelsson, Maritim ledare, telefon: 031-761 40 61

Mikael Stålberg, ansvarig centralförrådet: 031-761 40 42

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sjöräddningssällskapets centralförråd

Placering

Sölvesborg

Kontaktperson

Svenska Sjöräddningssällskapet SSRS

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Förrådet i din ansökan