Vikarierande socialsekreterare till Plattform Malmö, Socialsekreterare hos polisen

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 8 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos polisen är din huvudsakliga arbetsuppgift att samverka mellan socialtjänst och polis. Det innebär att du som socialsekreterare närvarar vid förhör med unga under 18 år och håller i samtal med den unge och dennes föräldrar efter förhör. Arbetet innebär även att du varje vecka träffar frihetsberövade ungdomar på arresten och i häktet. Du har även förebyggande samtal med målgruppen 12-15 år och deras föräldrar. Syftet är att snabbt kunna få en bild av den unges behov och skyndsamt förmedla detta vidare till socialtjänsten.

Socialsekreterare hos polisen har ett administrativt ansvar som innebär bemanning av den gemensamma telefonen, delta vid vissa av polisens regelbundna möten, förmedla inkommen information till berörda parter samt planera för verksamheten. Verksamhetsutveckling är en självklar del av arbetet och Lean används som verktyg för detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt flerårig erfarenhet av myndighetsarbete inom området Barn och familj med fokus på ungdomar. Vi vill även att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Följande ser vi som meriterande för tjänsten:
  • Utbildning/kunskap om den lösningsfokuserade samtalsmetodiken
  • Erfarenhet av liknande arbete
  • Erfarenhet och kunskap om ungdomars kriminalitet och missbruk
  • Erfarenhet och kunskap om risk och skyddsfaktorer
  • Erfarenhet och kunskap om rättsväsendet
  • Det är även positivt om du har nätverksledarutbildning
Som person ser vi att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du känner dig trygg i att ha samtal med såväl unga som vuxna och har lätt för att samarbeta både internt och externt. Tjänsten innebär mycket arbete i team och det ställs därför höga krav på samarbetsförmåga.

I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Arbetet ställer krav på förmågan att arbeta självständigt samt att du kan fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid ett högt tempo.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Då en av våra kollegor ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarierande socialsekreterare till Plattform Malmö. Plattform Malmö är en samlingsplats för flera olika sociala insatser på en och samma adress. Genom att erbjuda en gemensam ingång vill vi öka tillgängligheten för unga Malmöbor och deras föräldrar. Vi vänder oss till ungdomar mellan 12-21 år och deras föräldrar, till brottsutsatta samt till personer som önskar lämna kriminella nätverk.

Plattform Malmö erbjuder dig en arbetsplats med god stämning, bra sammanhållning samt engagerade och erfarna kollegor som stöttar varandra. Vill du bli en del av vår verksamhet? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat 9 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 mars 2021

Övrigt

Urval inför intervjuer kommer att ske onsdag 11/11. Intervjuer är planerat till fredag förmiddag 13/11 samt onsdag förmiddag 18/11.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Aida Music Omahic

070-968 72 93