Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vikarierande skolledare till Tyresö gymnasium

Tyresö kommun · Tyresö · Ansök senast 7 nov.

Heltid, Deltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vad vi gör och vill
Tyresö gymnasium är ett yrkesgymnasium där nya tankar trivs! Kollegiet präglas av goda idéer och tro på att eleverna kan förvandla sina intressen till sina framtida jobb. Hos oss får alla plats och vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet ytterligare. Skolan har cirka 500 elever fördelade på fyra olika nationella program, samt på introduktionsprogram och gymnasiesärskola. För oss är delaktighet viktigt, liksom att så många elever som möjligt når sina utbildningsmål.

Trygghet och respekt för alla är viktiga ledord. Vi arbetar därför medvetet med att stärka processer kring stöd, oroande frånvaro och trygghet. Med starka processer når vi starka resultat! Vi strävar efter ökad hållbarhet genom att välja återvinning och återbruk.

Om tjänsten
Tjänsten är vikariat för en av våra biträdande rektorer som kommer att vara föräldraledig vt och ht 2022. Tjänsten är idag en 100% tjänst och består av 50% undervisning och 50% skolledaruppdrag. Omfattning av tjänst och fördelningen av undervisning och skolledaruppdrag kan se annorlunda ut beroende på din ämnesbehörighet och övriga biträdandes arbetsfördelning.

Tjänsten innebär ansvar på ansvarsprogram för pedagogisk organisation, pedagogisk utveckling, arbetsmiljö, trygghet samt elev- och personalfrågor. Även skolövergripande arbetsuppgifter ingår. Systematiskt kvalitetsarbete och målstyrning med rapportering genomsyrar verksamheten. Tjänsten kräver ett aktivt ledarskap på grupp -och individnivå.

Vi tillämpar individuell lönesättning och tillträde sker enligt överenskommelse. Vikariatets slutdatum följer ordinarie biträdandes föräldraledighet.

Vem är du?
Din utbildningsbakgrund är legitimerad gymnasielärare. Det är meriterande att ha läst rektorsprogrammet eller annan ledarskapsutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av skolledning på gymnasienivå eller skolledning inom särskola. Även erfarenhet av arbete som arbetslagsledare är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är även ett krav att ha en förståelse för att arbete i en politiskt styrd organisation.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 november 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor Lena Beskow, lena.beskow@tyreso.se, 070-488 90 58

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här

www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tyresö kommun

Placering

Tyresö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons