Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vikarierande kommunikatör sökes!

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 30 jan. (10 dagar kvar)

Heltid

Arbetsuppgifter

Biblioteken i Malmö har totalt fyra kommunikatörer och i dagsläget är det en kommunikatör som går på föräldraledigt. I arbetsuppgifterna ingår såväl praktiska som strategiska delar. Arbetsuppgifter som strategisk kommunikationsplanering, olika typer av textproduktion, webb och grafisk produktion fördelas mellan kommunikatörerna. Du arbetar nära bibliotekets ledning och enheter och vägleder dem så att de, via lämpliga kommunikationskanaler kommunicerar effektivt - externt som internt.

Alla fyra kommunikatörer arbetar på enheten ledningskansliet som är stadsbibliotekarien och ledningsgruppens stödfunktion för det strategiska ledningsarbetet.

Kvalifikationer

Du ska ha en för uppdraget adekvat högskoleutbildning inom kommunikation/media och arbetslivserfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete såväl som operativt arbete.

Det är ett krav att du behärskar:
  • Strategisk kommunikation
  • Internkommunikation
  • Projektledarrollen
  • Textproduktion, både i artikelform samt copy
  • Sociala medier, innehållsproduktion
Det är meriterande att du behärskar:
  • Press- och media (mediekontakter, pressmeddelande, stöd till ledning och medarbetare)
  • Trycksaksproduktion (layout, original och tryckerikontakter)
  • Adobe CS-paketet (framför allt Indesign och Photoshop)
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta strategiskt med sociala medier och något CMS-baserat webbpubliceringsverktyg (Malmö Stad använder Sitevision). Det är också meriterande om du har erfarenhet från offentlig och politiskt styrd verksamhet.

Vi söker dig med passion för kommunikation och förståelse för kontext och tonalitet. Du är självständig och fungerar väl tillsammans med andra då du kommer att arbeta nära såväl kollegorna på enheten som chefer och övrig personal. Du har förmågan att skriva och tala så att folk förstår vad du menar både på svenska och på engelska. Du är driftig, positiv och prestigelös som person samt strukturerad, flexibel och har förmågan att hantera många projekt samtidigt.

Om arbetsplatsen

Med fantasi och kunskap erbjuder biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Malmö stad har gjort en större omorganisation och sedan 1 maj 2017 är Stadsbiblioteket och områdesbiblioteken en av sex institutioner som ingår Malmö Kulturförvaltning. Tillsammans har biblioteken i Malmö drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.

Kulturförvaltningen arbetar för att alla i Malmö ska ta del av ett kulturliv som är angeläget och av hög kvalitet. Det kulturella utbudet i Malmö ska bestå av en mångfald av olika uttryck som når alla Malmöbor. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Biblioteken i Malmö, Malmö Konsthall, Malmö Museer, Kulturarrangemang och Mötesplatser, Malmö Stadsarkiv och Malmö Konstmuseum. Kulturförvaltningen ger även stort stöd till det fria kulturlivet. Kulturförvaltningen har ca 650 medarbetare.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Föräldravikariat, till och med 2022-09-09 med möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid (dagtid 40 h/v)
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-03-21 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Stefan Wahlstedt

0708 10 20 06