Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vikarierande jurist

MYNDIGHETEN FÖR VÅRD- OCH OMSORGSANALYS · Stockholm · Ansök senast 13 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och omsorgen ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. I dag arbetar cirka 45 personer på Vård- och omsorgsanalys. Vi söker nu en vikarierande jurist.

Om rollen

Den centrala delen i tjänsten är att arbeta med frågor som rör medicinsk rätt och socialrätt. Du hjälper till med att göra rättsutredningar i granskningsprojekten och att bistå med juridiskt stöd och analys i dessa. En del i det är att kvalitetssäkra våra rapporter och att bidra med juridiska texter i dem. Tjänsten är bred och innefattar till stor del också andra typer av juridiska frågor som kan förekomma på en myndighet. Förutom frågor om upphandling, avrop och avtal kan det röra sig om frågor kopplade till förvaltningsrätt, arbetsrätt, offentlighet och sekretess, personuppgiftsbehandling, immaterialrätt och informationssäkerhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har avlagt juristexamen och har ett antal års erfarenhet av att ha arbetat som jurist. Du har erfarenhet av att ha arbetat med medicinsk rätt och/eller socialrätt. Du har också erfarenhet av att ha arbetat inom statlig eller annan offentlig förvaltning och har därmed erfarenhet av att arbeta med allmän förvaltningsrätt. Det är meriterande om du innehaft rollen som dataskyddsombud och därmed är insatt i med den rollen förknippade ansvarsområden eftersom det kan komma att ingå i tjänsten att ha rollen som dataskyddsombud. Du drivs av att få bidra till utvecklingen av de sektorer vi granskar och vill vara en del i att skapa goda förutsättningar för en välfungerande myndighet.

Du är ansvarstagande, självständig och strukturerad. Du har en förmåga till helhetssyn, är flexibel och kan prioritera vid tidspress. Du har lätt att knyta goda kontakter, kan förklara juridiska frågor på ett pedagogiskt sätt och har mycket god samarbetsförmåga. Du är en god skribent och är noggrann.

Vad kan vi erbjuda?

På Vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi arbetar med att ta fram policyrelevanta beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Tjänsten är ett vikariat under tjänsteledighet till och med maj 2022 och avser heltid. Organisatoriskt rapporterar du till stabschefen/chefsjuristen. Din arbetsplats är vid myndighetens kontor i centrala Stockholm, men under rådande pandemi arbetar myndigheten dock mestadels hemifrån. Tillträde sker så snart som möjligt.

Så ansöker du

Din ansökan med ett personligt brev och cv ska vara inkommen till Vård- och omsorgsanalys senast den 13 december 2020, märkt med dnr 4368/2020. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Vård- och omsorgsanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

T.f. stabschef Timothy Hallgren, e-post: timothy.hallgren@vardanalys.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

MYNDIGHETEN FÖR VÅRD- OCH OMSORGSANALYS

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Myndigheten För Vård- och Omsorgsanalys

Dela jobbannonsen

Anmäl annons