Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vikarierande intensivutredare/lägenhetsutredare

Botkyrka kommun · Botkyrka · Ansök senast 9 dec.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då ska du söka tjänsten som intensivutredare på socialförvaltningen i Botkyrka kommun. Intensivutredarna erbjuder familjer mer omfattande utredningar i öppenvård, vilket vi tror leder till samförståndslösningar och möjlighet till ett förändringsarbete. Utredningslägenheten är förlagd i Tumba. Intensivutredarna ingår i enheten utredning barn men jobbar övergripande mot alla enheter som arbetar med barn och unga 0-18 år. Vi erbjuder regelbunden intern och extern handledning samt friskvårdsersättning, årsarbetstid

Arbetsuppgifter
Att tillsammans med din kollega genomföra intensiva barnavårdsutredningar rörande familjer med komplex problematik. Du kommer att träffa familjen mycket under några veckor för att belysa risk och skyddsfaktorer, samt för att utforska utvecklingspotential. Utredningstiden kommer att vara 68 veckor. Utredningen sker i vår utredningslägenhet, och i vissa fall i familjens hem. Arbetet innebär mycket samarbete med interna samarbetspartners samt skola, barnomsorg, MVC, BVC och barnpsykiatrin. Som intensivutredare kommer du att vara en resurs och avlastning för dina kollegor i förvaltningens enheter för barn och unga.

Kvalifikationer
Vi vill att du är socionom med lång erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. God förmåga att strukturera ditt arbete samt goda kunskaper i BBIC. Meriterande är erfarenhet av behandling, Signs of Safety och erfarenhet av samspelsobservationer. Vi söder en lyhörd och flexibel person som är bra på att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka kommun

Placering

Botkyrka

Kontaktperson

Monita Gandsjö

070-886 13 28

Dela jobbannonsen

Anmäl annons