Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vikarierande förskollärare till Lyckans förskola

Ulricehamns kommun · Ulricehamn · Ansök senast 28 okt. (12 dagar kvar)

Heltid · Visstidsanställning

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling och stöd. Lyckans förskola är belägen i området Gunnarshill/ Herralyckan. Förskolan har kapacitet för sex avdelningar och öppnades i augusti 2020. Vår profil är inriktning hälsa och livsstil. Med närhet till natur och grönområden har förskolan stora möjligheter att på ett naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor, gemenskap och god inom- och utomhusmiljö. Fokus är att erbjuda tryggheten av det lilla möjligheterna i det stora. Våra värdeord är trygghet, tillit och tid. Vi söker dig, engagerad och nytänkande pedagog som har ett stort intresse för att tillsammans med andra bidra till att utveckla en god pedagogisk utbildning på Lyckans förskola. Vi erbjuder dig: * Pedagogisk utvecklingstid i arbetslag och individuell, beroende på uppdrag * Fria pedagogiska måltider * Arbetskläder utomhus * Friskvårdsbidrag Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av undervisning enligt Lpfö-18. Den pedagogiska lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen i samarbete med vår specialpedagog i området.

Kvalifikationer
Du har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola, legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare, samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl insatt i innebörden och genomförandet av förskollärarens särskilda ansvar. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du har kunskap om och förmågan att arbeta med och driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt och är intresserad av att utveckla verksamheten. Du är organiserad och strukturerad i din roll samt har lätt för samarbete och tycker att det kollegiala lärandet är viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskola samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen. (2010:800, kap 2 §§31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ulricehamns kommun

Placering

Ulricehamn

Kontaktperson

Sandra Karlsson

0321-59 58 59