Vikarierande enhetschef LSS Gruppbostäder – Botkyrka kommun

Botkyrka kommun · Botkyrka

·

Ansök senast 20 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Inom Vård- och omsorgsförvaltningen, finns 23 gruppbostäder med särskild service enligt lagen om LSS. Detta är en boendeform för vuxna personer med funktionsvariation inom personkrets 1, 2 och 3 som enligt lagens intentioner, att uppnå goda levnadsvillkor, har ett behov av stöd och service dygnet runt. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vår kollega går på föräldraledighet och nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande enhetschef med ansvar över två gruppboenden. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med tio andra enhetschefer samt verksamhetsutvecklare och verksamhetschef. Gruppen präglas av ett gott samarbete där egna tankar och idéer är varmt välkomna och tas till vara på. Uppdraget startar i början av 2021 och löper fram till maj 2022 med god chans till vidare anställning. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter
Vi verkar för att skapa högsta kvalitet för Botkyrka kommuns invånare och arbetar med de boendes fokus i allt vi gör, från delaktighet, kommunikationssätt och till de individuella behoven. Vi söker dig som har lusten och engagemanget att tillsammans med oss fortsätta utveckla vår verksamhet! Som enhetschef inom gruppbostad LSS erbjuds du en inspirerande miljö där du tillämpar en helhetssyn med framtidsfokus. Med fokus på stöd och serviceinsatser för den boende guidar du medarbetarna att med sina kompetenser utveckla verksamheten vidare på ett lösningsinriktat arbetssätt. Du arbetar för att skapa goda förutsättningar för både brukare och medarbetare. Du samverkar internt och externt med olika aktörer såsom gode män och anhöriga och det krävs därför att du har en god kunskap kring ditt område och känner dig trygg i din roll. Vidare kommer du att: * Ha det samlade och övergripande ansvar för enhetens personal, arbetsmiljö, verksamhet och budget * Ha ett omvärldsbevakande förhållningssätt och tillsammans med brukare, medarbetare och verksamhetschef utveckla verksamheten * Leda verksamheten mot vård- och omsorgsnämndens mål samt vara väl förtrogen med dessa. Aktivt delta i utveckling, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten enligt kommunens processinriktade arbetssätt * Efterfölja de lagar, regler, allmänna råd och riktlinjer som styr verksamheten (exempel LSS, HSL, SoL, AML) Du kommer att aktivt arbeta efter kommunens värdegrund, policys och riktlinjer samt ansvara för att utveckla organisationskulturen för att säkerställa medborgarens fokus, kompetenta medarbetare och ett gott arbetsklimat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad socionom, beteendevetare eller motsvarande. Vidare ser vi att du: * Har tidigare chefserfarenhet med budget-, verksamhet-, personal- och arbetsmiljöansvar. * Har grundläggande kunskaper inom arbetsrätt, arbetsmiljö och ekonomi. * Har flerårig erfarenhet av verksamhetsområdet och målgruppen och har goda kunskaper om den lagstiftning som rör verksamheten. * Har god kunskap om digitala verktyg och erfarenhet från att arbete i verksamhetssystem Som enhetschef leder och motiverar du andra så att ni tillsammans når uppsatta mål. Du har ett coachande och inspirerande ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du lösningsorienterad och trygg. Du kan arbeta självständigt men förstår också din roll i teamet och kan snabbt identifiera kontaktytor och hur du kan ta användning av dessa. Du arbetar tight ihop med din ledningsgrupp men också med övriga funktioner som exempel HR, ekonomi och verksamhetsutvecklare. Du är också resultatorienterad och förstår hur både de hårda såväl som de mjuka delarna som till exempel arbetsmiljö kan påverka ditt ekonomiska resultat.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka kommun

Placering

Botkyrka