Vi vill ha Sveriges bästa enhetschefer för fyra särskilda boenden!

Lomma kommun · Lomma

·

Ansök senast 24 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet. I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss! Socialförvaltningen som är en av fyra förvaltningar i kommunen har inlett en stor förändringsresa. Vi synar både vår organisation, arbetskultur och struktur för arbetet, allt för bästa möjliga leverans till våra medborgare. På resan välkomnas nu de särskilda boendena som from 1 mars 2021 åter ska drivas i kommunal regi. Ungefär 150 invånare får dagligen stöd inom de särskilda boendena. Ett jobb i Lomma kommun är ett jobb som del i en helhet och tillsammans ska vi utveckla verksamheten. Vi erbjuder ett utmanande och omväxlande uppdrag i en roll som har stor betydelse för våra äldre medborgare. Vi ser utmaningen, vi antar den och vi tänker bli en av de bästa kommunerna på äldreomsorg i Sverige! Är du sugen på att vara med på vår resa?

Arbetsuppgifter
Söker du ett meningsfullt och utvecklande uppdrag som enhetschef inom särskilt boende? Vi vill ha Sveriges bästa chefer för fyra särskilda boenden! Du behöver kunna ha huvudet kallt, ha ett varmt hjärta och rena händer. Välkommen att ta reda på mer om oss och vad vi kan göra för varandra! Fyra enhetschefer ska få uppdraget att driva de fyra boendena och tillsammans ska vi utveckla och driva verksamheten mot hög kvalitet och ekonomi i balans. De fyra särskilda boenden som berörs av övertagandet är Orion, Vega och Strandängsgatans äldreboende i Lomma samt Jonasgården i Bjärred. Eftersom vi är mitt i ett övertagande blir det din första och främsta uppgift att tillsammans med övrig verksamhet och övriga enhetschefer, välkomna och starta upp verksamheten med allt vad det innebär som att rekrytera, sätta struktur och kultur för arbetet, servicen och bemötandet av vårdtagarna. Det är våra medborgare som är i fokus och detta är ett uppdrag som kommer att kräva mycket energi, mod och engagemang av dig. Som enhetschef har du enskilt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för din verksamhet men har även ett helhetsansvar för Socialförvaltningen tillsammans med oss andra. Förutom att du leder, utvecklar och skapar bra förutsättningar för ditt boende bygger du långsiktiga förtroenden gentemot vårdtagare, närstående och medarbetare. Du ansvarar för att planera, leda och följa upp verksamheten med fokus på kvalitet och medskapande. Det innebär bland annat att du ska sätta mål för och utveckla verksamheten samt kvalitetssäkra arbetssätt. Du säkerställer att arbetet utförs utifrån gällande lagstiftning och du hanterar både strategiska och operativa frågor tillsammans med dina kollegor. Omvärldsbevakning är en naturlig del i ditt arbete. Du ingår i ledningsgrupp för äldreomsorgen och med övriga chefer får du en central roll där ni tillsammans arbetar för att möta dagens och framtidens utmaningar. Tjänsten innebär frihet och unika möjligheter att påverka i en dynamisk bransch där välfärdsteknologin är på frammarsch. Tillsammans driver vi det gemensamma kvalitets- och utvecklingsarbetet framåt för dem vi är till för. Vi arbetar alla tillsammans för att skapa den bästa och mest likvärdiga omsorgen för våra äldre i Lomma kommun. Vi ser utmaningarna-vi antar dem-och vi gör resan tillsammans!

Kvalifikationer
För det här jobbet behöver du en högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du ska ha gedigen chef- och ledarerfarenhet med kompletterande ledarskapsutbildning. Vi tror att du dessutom framgångsrikt har drivit liknande förändringar som gett dig erfarenheter och lärdomar som gör att du kan stå trygg och stark i ditt ledarskap. Du ska vara van att styra mot gemensamma mål och vara beredd att styra med värme och handlingskraft. I ditt ledarskap är du trygg och tydlig med fokus på att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Som person har du förmågan att inspirera och du motiveras av att driva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Vidare vill vi att du har en god kommunikativ förmåga där du kan konkretisera och förmedla exempelvis mål och förändringar på ett begripligt sätt för dina medarbetare och kollegor. Andra förmågor och egenskaper som vi värdesätter i denna roll är mod, empati och energi och att du är en chef som är synlig i verksamheten och lyhörd för de du möter i din roll, i syfte att skapa förtroendefulla starka relationer. Som chef hos oss har du en helhetssyn och är öppen och lyhörd för både utvecklingsmöjligheter och förändringar i din verksamhet. Det är viktigt att du på ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang samt får dem delaktiga i verksamheten. Genom ett tillitsbaserat ledarskap och medskapande processer ser du till att den dagliga verksamheten fungerar, samtidigt som du och dina chefskollegor med stor frihet utvecklar densamma. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
De första intervjuerna räknar vi med att hålla den 28 och 29 september samt 5 oktober. Vi kommer att arbeta med löpande urval så ansök snarast! Arbetspsykologiska tester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen. Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika! Som medarbetare i Lomma kommun har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. I Lomma kommun arbetar vi dessutom för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lomma kommun

Placering

Lomma

Kontaktperson

Emma Pihl

040 641 10 05