Vi söker programledare till vår nya poddsatsning

Svenska Dagbladet (SvD) · Stockholm

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med att utveckla SvD:s journalistik inom ljudområdet? Gillar du poddar och trivs med att jobba i ett snabbt tempo? Då borde du söka rollen som programledare för vår nya podd.

Svenska Dagbladet gör nu en större ljud- och poddsatsning och söker två programledare till en ny podd. Vi tror att du som söker älskar både nyheter och berättandet, gillar poddar och radio - och att du vill vara med och ta vår kvalitetsjournalistik till en ny plattform.

Redan från starten kommer du att vara en stor och viktig del i arbetet med att ta ett nytt poddformat från idén på skissbordet, till ett färdigt program. Du kommer att tillhöra ett nyskapat podd-team på fem personer som ska jobba tätt tillsammans, med planering, upplägg och innehåll för att finslipa varje avsnitt till toppkvalitet.

Ditt huvuduppdrag är att vara programledare för podden, att skriva manus, bedriva research och göra intervjuer. Tillsammans med producenten kommer du att välja ämnen, sätta och utveckla vinkel och innehåll, boka in gäster - och knåda både manus och innehåll så att varje avsnitt blir engagerande, tajt och med en genomarbetad dramaturgi.

Vi tror att du som söker är utbildad journalist, har erfarenhet av nyhetsarbete och känner dig trygg i pressetiska frågor. Det är en fördel om du har jobbat som reporter eller programledare inom radio eller podd tidigare, men framför allt så söker vi dig som har ett starkt driv och tycker om att ta dig an nya utmaningar. Som person ser vi också att du är positiv och prestigelös, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för att ta eget ansvar.

De båda tjänsterna är till att börja med en sex månaders projektanställning, med goda möjligheter till förlängning. Skicka din ansökan innan den 13 december, men gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Svenska Dagbladet (SvD)

Placering

Stockholm