Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker nu en seniorguide

UNIVERSEUM AB · Göteborg · Ansök senast 14 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tjänsten

Som senior guide är din främsta uppgift att ge våra besökare en lärorik, inspirerande och glädjefylld upplevelse. Det gör du genom att hålla i våra programaktiviteter i hela huset – från Regnskogen till Kemilabbet och Rymden. Du har ett positivt gästbemötande och tar initiativ till möten där du engagerar besökarna. Du har ett brinnande intresse för naturvetenskap och teknik och du tycker det är roligt att dela med dig av dina kunskaper i både mindre och större sammanhang.

När du inte guidar ansvarar du för Universeums kemilabb, där du både förvaltar och förbättrar våra spännande aktiviteter för olika målgrupper. I dina arbetsuppgifter ingår också arbetsledning samt utbildning av personal som jobbar helger och lov.

Om dig

För att du ska trivas hos oss och få en bra medarbetarupplevelse är du prestigelös, relationsskapande och van vid att samarbeta. Du är självgående och drivande med förmåga att ta egna initiativ och organisera ditt arbete. Du är kreativ och lösningsorienterad och kan jobba i ett högt tempo. Du gillar att arbeta i en verksamhet med högt engagemang och många olika kompetenser.

Kvalifikationer

Du har universitetsutbildning inom kemi och erfarenhet av arbete inom gästbemötande och arbetsledning.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen till Universeum!

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en av de tio mest besökta upplevelserna i Sverige. Ett vanligt år besöks vi av över en halv miljon människor. Det gör oss till en kraftfull arena för folkbildning och lärande inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling.

Vi verkar på tre plattformar: Universeum, Universeum Digital och Universeum Mobil. Vårt stora hus mitt i Göteborg rymmer vetenskap och upplevelser om hela världen – från stora världshav och Amazonas regnskog till kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden.

Universeum ägs av Stiftelsen Korsvägen. Bakom stiftelsen står de fyra stiftarna: Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Västsvenska Handelskammaren. På Universeum arbetar drygt 100 års- och säsongsanställda med ett brett spektrum av kompetenser. Tillsammans ger vi människor kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

UNIVERSEUM AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Universeum AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons