Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker lärare i jakt- och viltvård

Gamlebygymnasiet · Västervik · Ansök senast 26 feb.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hushållningssällskapet är en kunskapsorganisation. Vi producerar och levererar kunskap för hållbar utveckling och lönsamhet i landsbygdens näringar. I Hushållningssällskapen över hela landet är vi ca 30 000 medlemmar och ca 700 medarbetare. Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge är ett av landets största Hushållningssällskap. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet, fältförsök, gymnasie- och yrkesutbildning samt utvecklingsarbete mm. Vi har ca 3 200 medlemmar och omsätter omkring 170 miljoner kronor per år och är drygt 200 anställda.


Om skolan

Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för elever som tycker om djur, natur maskiner och som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Alla våra utbildningar ger eleven valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet eller högskola. Många elever bor på skolans internat. Drygt 40 personer är i tjänst för skolans 180 elever. Skolan präglas av gemenskap både bland elever men även mellan elever och personal.


Vi söker en lärare som vill vara med och utveckla jakt och viltvård på Gamlebygymnasiet


I tjänsten ingår:

Du ska undervisa både teoretiskt och vid praktiska övningar på gymnasienivå inom kurser på naturbruksprogrammet exempelvis skogliga kurser, jakt och viltvård, fiske, naturguidning, motor- och röjmotorsåg biologi samt servicekunskap. Du ska handleda elever och medverka i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. I tjänsten ingår att vara mentor för ca 10 elever vilket innebär att du ska följa upp elevernas studieresultat, närvaro, ha kontakt med vårdnadshavare med mera. Du måste vara utåtriktad och socialt aktiv, tycka om att skapa kontakter och underhålla relationer samt aktivt arbeta i linje med skolans värdegrund och samverka med skolans övriga personal


Kvalifikationer:

Du ska ha praktisk och teoretisk erfarenhet av jakt och viltvård. Gärna egen erfarenhet av att arrangera och sälja jakter. Du är antingen legitimerad lärare eller viltmästare, agronom, skogsmästare eller jägmästare och kan tänka dig att läsa för att bli legitimerad yrkeslärare. B-körkort är ett krav för transport av elever för undervisning utanför skolan. Du bör ha förståelse för marknadsföring/rekrytering och du får gärna vara en van användare av sociala media då vi gärna digitalt visar vad vi gör på skolan.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utöva ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och få dem att vilja arbeta inom de gröna näringarna i framtiden och utvecklas inom dina ämnesområden. Det är viktigt att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera.

Anställningsform: Tillsvidare anställning. Provanställning sex månader.

Omfattning: 50-100% beroende på kompetens och erfarenhet.

Tillträde: 2021-08-07 men det är önskvärt att personen kan arbeta några få dagar redan i maj och juni för introduktion och planering av kommande läsår.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Sofie Alvarsson. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 februari 2021 till e-postadress: info@gamlebygymnasiet.nu. Vi undanber oss alla former av rekryteringshjälp.


Läs gärna mer om vår verksamhet och våra naturbruksgymnasier på www.hushallningssallskapet.se/h


Läs hur vi behandlar dina personuppgifter www.hushallningssallskapet.se/gdpr-jobbansokan/



Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gamlebygymnasiet

Placering

Västervik

Kontaktperson

Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge

Dela jobbannonsen

Anmäl annons