Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker Energisäljare

BORÅS ENERGI OCH MILJÖ · Borås · Ansök senast 13 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med på resan att skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad samt skapa mervärde för våra kunder så kan du vara just den personen som vi söker.


Säljavdelningen behöver kompletteras med en Energisäljare inriktad främst mot företagskunderna men även villakunder. Du kommer framför allt vara specialiserad på försäljning av fjärrvärme, fjärrkyla och energitjänster.

Du kommer i ditt arbete aktivt besöka företagare och försöka matcha deras behov med erbjudanden från bolaget. I ditt dagliga arbete ingår därför att boka kundbesök, genomföra kundbesök, offert och avtalsskrivning.

Det är viktigt att du är en person som brinner för kundmöten, är strukturerad samt målinriktad. Många gånger har du som Energisäljare direktkontakt med kundernas VVS-konsulter och därför vill vi att du har dokumenterad branscherfarenhet och gärna fjärrvärmekunskap. Utveckla erbjudandet till befintliga kunder med hjälp av våra energitjänster för att optimera energibehovet hos kund.

Energibranschen utvecklas i hög takt och behoven hos kunderna ökar. Vi vill att du skall vara vår spjutspets ut mot företagsmarknaden och erbjuder därför en spännande utmaning och en stimulerande roll i företaget.

Arbetsuppgifter

  • Dialog med kunder i tidigt skede kring byggplaner och planprocesser.
  • Löpande dialog med kunder kring fastigheternas energibehov och framtida energieffektivitet av fastigheter avseende leverans av fjärrvärme och fjärrkyla och andra energilösningar.
  • Ta fram beräkningar och affärskalkyler för nyanslutningar till fjärrvärme- och fjärrkylanät samt tillkommande energilösningar.
  • Arbeta med kundplaner för nya och befintliga kunder, dokumentera och arbeta aktivt i vårt CRM-system Lime.
  • Vi anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter där du kommer vara en viktig spelare.

Som Energisäljare är du också bra på att:

  • Vårda, behålla och värva nya kunder på ett proaktivt sätt.
  • Skapa långsiktiga kundkontakter och nätverka.
  • Affärsutveckling.
  • Skräddarsy kundkoncept efter kundernas behov.
  • Arbeta tillsammans med kollegor för mesta kundnyttan.

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi tror du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från säljinriktad verksamhet inom branschen. Teknisk bakgrund antingen utbildningsmässigt eller från arbetslivet. Erfarenhet från Key Account Management är meriterande.

Som person har du en utmärkt kommunikativ förmåga, du ska verka för en öppen kommunikation med omgivningen. Du ska ha förmåga att skapa goda relationer till kunder, samarbetspartners och medarbetare. Vi värdesätter hög social kompetens och god kommunikativ förmåga då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt. Att bygga och arbeta i nätverk är en självklarhet för dig samtidigt som affärsmässighet är en förutsättning.

Körkort är ett krav för tjänsten samt flytande svenska i tal och skrift.

Förutom dina tidigare kunskaper och erfarenheter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. För att uppnå detta erbjuder vi en arbetsplats med utvecklande arbetsuppgifter i en spännande bransch. Vi satsar på personalens hälsa med flera friskvårdsförmåner och aktiviteter. Vi har konkurrenskraftiga anställningsvillkor och goda förmåner som komplement. Kretslopp, omtanke och framåt är våra värdeord som avspeglar sig både inom bolaget och ut till kunder.

Alla ledare på bolaget arbetar efter en ledarskapsplattform där fokus ligger på utveckling, prestation, engagemang och att agera som goda föredömen.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller vill ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Försäljningschef Pär Wrångemyr 0731-46 21 03.

Vår vision är att tillsammans med boråsarna skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad. Borås Energi och Miljö ansvarar för infrastruktur i Borås såsom fjärrvärme, avfallshantering, vatten och avlopp. Vi har över 350 medarbetare hos oss och 98 olika yrken. Omsättningen uppgår till drygt en miljard. Bolaget ingår i Borås Stadshus och är en av Borås mest spännande och utvecklande arbetsplatser.

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Som ett led i vårt säkerhetsarbete och att vara en attraktiv arbetsgivare genomför vi bakgrundskontroller och drogtester på alla som är aktuella för anställning hos oss.

Inför varje rekrytering tar vi beslut om vilka rekryteringskanaler vi ska använda och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

BORÅS ENERGI OCH MILJÖ

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås Energi och Miljö AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons