Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker en utställningsproducent

Örebro läns museum · Örebro · Ansök senast 7 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Vi ligger i startgroparna för att inleda processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med aktuella och intressanta utställningar. Vi har nyligen anställt en ny utställningsproducent och söker nu ytterligare en erfaren och engagerad medarbetare som kommer att bli en nyckelperson i framtagandet av innehållet i det nya museet.

Är du den vi söker?

Vi söker en engagerad utställningsproducent som i samarbete med externa forskare, intressegrupper och museets övriga personal kommer att arbeta med uppbyggnaden av museets nya utställningar.

Du har viljan och förmågan att samarbeta brett med kollegor inom alla discipliner inom hela organisationen och kan vara både lyhörd och pådrivande. Du är van att ha flera olika aktiviteter/projekt i gång samtidigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har god analytisk förmåga. Som person är du social och nätverksskapande. Vidare är du och prestigelös och öppen för kreativa lösningar. Du behöver vara ordningsam, flexibel och vilja engagera dig även i vardagens mer praktiska frågor. Du har förvärvat insikter i rolltagande, gruppdynamik och kommunikation. Du ska trivas med att samarbeta i grupp och arbeta projektorienterat.

Om tjänsten

Örebro läns museum är en viktig institution för stadens och länets kulturliv. Museet ska vara ett tillgängligt och intressant museum och besöksmål för länets invånare och turister. Vi vill belysa och förnya relationen mellan människor och det förflutna för vi tror att det öka viljan att delta i dagens samhällsbygge. Museet arbetar med flera grundläggande teman som synen på kunskap och hur vi skapar våra gemenskaper och kulturell hållbarhet.

Vår ambition är att de fristående utställningarna i vårt nya museum ska vara sammanlänkade och att de arkitektoniska värden i museisalarna tas till vara. Besökaren ska bli berörd och få med sig en skönhetsupplevelse och ett helhetsintryck som är mer än de enskilda delarna.

Som utställningsproducent kommer du också att få ta ansvar för mindre, enklare utställningsproduktioner på våra filialer samt i vårt Mobila Museum – ett alldeles nytt fordon där vi uppsöker länsinnevånarna med mobil pedagogik och utställningsmiljöer.

Dina arbetsuppgifter

- Leda och genomföra utställningsproduktioner

- Arbeta i olika projekt med rumslig gestaltning och design av utställningar inkl. att ta fram övergripande gestaltningskoncept, konceptskisser, konstruktionsritningar och grafiskt material.

- Medverka i kunskapsuppbyggnaden inom museets ämnesområden och inom utställningsmediet.

- Tillsammans med externa forskare och sakkunniga samt självständigt arbeta med research till utställningar.

Krav

· Relevant högskole-/universitetsutbildning till arkitekt, inredningsarkitekt, inredningsdesigner, scenograf, utställningsproducent eller av arbetsgivaren utbildning bedömd som likvärdig.

· Erfarenhet av att arbeta med rumslig gestaltning, design, gestaltningskoncept, konstruktionsritningar och grafiskt material.

· Flerårig dokumenterad kompetens av att driva och leda team där flera olika kompetenser samverkar och bidrar till skapandet av både fasta och tillfälliga utställningar.

· Erfarenhet av att jobba målgruppsanpassat.

· Kunskap och förståelse för de krav på kvalitet, hållbarhet och tillgänglighet som ställs på offentliga miljöer.

· Kunskaper i Adobe-sviten och SketchUp eller liknande programvaror.

Meriterande

· Erfarenhet av att arbeta med kvalitetssäkrande metoder och inkluderande arbetssätt.

· Kunskaper i digital ljussättning samt visualiseringsprogram som t.ex. SketchUp.

· Flerårig dokumenterad kompetens av att söka och inkorporera forskning- och faktainformation i utställningsproduktioner.

· Du har erfarenhet av att tillgängliggöra olika ämnesområden som kultur- och naturhistoria, arkeologi och konst.

· Erfarenhet av budget- och ekonomiansvar.

Ansökan

Sista ansökningsdag 7 oktober 2022.

Om rekryteringsprocessen

Rekryteringen sker i tre steg. I första steget lämnar du in en ansökan med ett personligt brev, CV samt ett urval av tidigare utställningsproduktioner som du ansvarat för. Har du erfarenhet av och ansvarat för större och mer omfattande utställningsproduktioner bifogar du en beskrivning över uppdraget och din arbetsinsats.

I steg två sker en urvalsprocess utifrån din ansökan och bifogat material. Efter genomförda interjuver kommer två eller tre personer att genomföra en arbetsuppgift mot ersättning.

I det tredje steget analyseras arbetsuppgiften och beslut fattas om tilldelning av tjänsten.

Om anställningen

Provanställning tillämpas. Helgtjänstgöring kan ingå.

En ansökan till Örebro läns museum är en allmän handling. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Örebro läns museum har kollektivavtal genom Sobona.

Arbetsställe

Örebro läns museum Kaserngården 6, Örebro

Om Örebro läns museum

Örebro läns museum är en stiftelse med ett 25-tal anställda och en budget som omsluter ca 30 miljoner kronor. Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Museet visar utställningar på Örebro slott men producerar även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Vi har ett utställningsfordon. Museet äger och driver Siggebohyttans bergsmansgård utanför Lindesberg. Vi bedriver också verksamhet på Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga. Vi har stora samlingar av fotografier, konst och kulturhistoriska föremål. Örebro läns museum sätter hållbarhet i fokus i hela vår verksamhet.

Länsmuseibyggnaden på Engelbrektsgatan 3 är för närvarande stängd för renovering.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Örebro läns museum

Placering

Örebro

Kontaktperson

Stiftelsen Örebro Läns Museum

Dela jobbannonsen

Anmäl annons