Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker en systemadministratör

Lunet · Luleå · Ansök senast 7 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en noggrann problemlösare med en bakgrund inom systemvetenskap eller annan IT-inriktning? Är du bra på att skapa relationer på alla nivåer och vill tillsammans med oss skapa förutsättningarna för ett digitalt Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Systemadministratör till avdelningen Infrastruktur.

Om rollen

Som systemadministratör hos oss på Lunet arbetar du huvudsakligen med att säkerställa att verksamheten har fungerande produktions- och stödsystem. Det innebär bland annat att du har ansvar för långsiktig planering för Lunets systempark och är den som säkerställer att våra metoder och riktlinjer för systemförvaltning upprätthålls och efterlevs. I den planeringen ingår bland annat systemanpassningar, integrationer samt teknisk kravställning och utvärdering av system- och säkerhetslösningar. I rollen ansvarar du för hantering av verksamhetens servermiljö och hård- och mjukvaruplattform, säkerhet och backup samt att verka som intern systemsupport.

Beredskapstjänstgöring ingår på sikt för denna roll.

Vem är du?

Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och leverantörer. Du tar dig an ny kunskap snabbt och använder befintlig kunskap flexibelt, samtidigt som du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål.

Du sätter våra kunder i främsta rummet, har en positiv inställning till digitaliseringens möjligheter samt är delaktig i utvecklingen av Lunet och våra produkter.

Utbildningskrav och meriterande

För rollen krävs eftergymnasial utbildning, till exempel i systemvetenskap eller annan relevant IT-inriktad utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi tror att du har yrkeserfarenhet av systemadministration, systemförvaltning och /eller förvaltnings-arbete. Du har god vana av att arbeta i projektform. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Goda kunskaper inom följande område efterfrågas. Specificera i ansökan din kunskap/erfarenhet av följande:

  • Linux och Windows
  • Programmering/scripting (PHP, Python, shell-script, andra script-språk)
  • Servervirtualisering (VMware och/eller Hyper-V)
  • SQL (MySQL)
  • Nätverksteknik (TCP/IP, LAN och WAN)

Det är meriterande med kunskaper inom Rest-API, brandväggar och övervakning av storskaliga nätverk.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med engagerade kollegor som arbetar tätt ihop. Vi vet att våra möjligheter att utvecklas beror på våra medarbetare och arbetar därför aktivt med kunskapsutbyten och personlig utveckling.

Vilka är vi på Lunet?

Lunet bygger fibernätet i Luleå och vår målsättning är att skapa en framtids- och driftsäker infrastruktur för alla som bor och verkar i Luleå kommun. Vi bygger vårt nät med ledande teknik i alla led och ansvarar även för drift och underhåll av nätet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.

Sök nu – rekrytering sker löpande!

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Rekryteringen sker i samarbete med Luleå Energi. Varmt välkommen med din ansökan. Skicka in ditt CV och personliga brev senast söndag 7 februari 2021 till personal@luleaenergi.se Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 23 61 12.

Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lunet

Placering

Luleå

Kontaktperson

Luleå Energi AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons