Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker en nätplanerare

Gävle Energi AB · Gävle · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gävle Energi är med och skapar positiv energi för en hel region. Vi är ett levande exempel på att det går att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Med våra över 200 engagerade medarbetare är vi en betydelsefull affärspartner för offentliga och privata aktörer och samtidigt en viktig kugge i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur.

Vi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, värme, kyla och kommunikation och en viktig och växande roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor.

Om jobbet

Gävle har ett av Sveriges mest driftsäkra elnät. Nu söker vi en servicedriven nätplanerare till vårt affärsområde elnät för att hjälpa oss bibehålla och stärka det.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med kort- och långtidsplanering samt projektering av ny- och ombyggnation av eldistributionsanläggningar. Du kommer att vara teamledare för en grupp projektörer/projektledare, som har till huvuduppgift att utveckla elnätet utifrån kortsiktiga (0-2 år), medellånga (2-5 år) och långsiktiga (10 år) mål. Arbetsuppgifter kommer att innehålla att ta fram kravställning på önskat resultat och att ta fram underlag vid extern/intern förfrågning till entreprenör.Du har nära dialog med driftingenjörer och driftorganisation, för att ta in information som kan ligga till grund för kommande investeringar. Du jobbar nära chef planering för att kunna samordna investeringar som påverkar anläggningsdelar, såsom fördelnings- och mottagningsstationer. Du deltar tidigt i processer gällande detaljplaner, översiktsplaner mm som initieras av kommunen och eventuella privata exploatörer. Du utför nätberäkningar och medverkar vid upprättande av exploateringsavtal, och ledningsrättsförhandling.

Kvalifikationer och egenskaper

Du har en högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom elkraft och det är bra om du har erfarenhet av att projektleda inom området. Som person är du serviceinriktad och bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Övriga upplysningar om tjänsten

Teddy Hjelm, Planeringschef Elnät, tel. 026-17 85 44.

Fackliga organisationer

Sveriges Ingenjörer, SEKO, Vision och SACO.
Representanter nås på tfn. 026-17 85 00 (vxl).

Ansökan

Sista ansökningsdag 30 januari 2022. Vi tillämpar provanställning.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gävle Energi AB

Placering

Gävle

Kontaktperson

Teddy Hjelm, Planeringschef Elnät

026-17 85 44

Dela jobbannonsen

Anmäl annons