Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vi söker dig som brinner för att coacha och vägleda människor

Vi söker dig som brinner för att coacha och vägleda människor

StudentConsulting · Oskarshamn · Ansök senast 31 aug.

Deltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en ny kollega till kontoret i Oskarshamn som vill utmanas och utvecklas i en roll som handledare / jobbmatchare vid sidan av sina studier eller annan huvudsakliga syssla!

Information om uppdraget:

För att lyckas i rollen som handledare/jobbmatchare måste du verkligen brinna för att stötta och motivera andra människor ut i arbete. För att vara aktuell för tjänsten är du student eller har en annan huvudsaklig syssla på minst 50% och vara ute efter ett deltidsarbete.

Du kommer att arbeta inom ramen för Arbetsförmedlingens upphandlade jobbmatchningstjänster "Kundval Rusta och Matcha" där fokus ligger på resultat och därför ser vi gärna att du är resultatdriven och har lätt för att skapa nya kontakter.

Arbetsuppgifterna består främst av att, genom bland annat individuella samtal, workshops och seminarium coacha, vägleda och stötta arbetssökande till arbete eller till reguljära studier.
Arbetet präglas av ett tydligt resultatfokus med målsättningen att så snabbt som möjligt få ut deltagaren i egenförsörjning. Vi ser långsiktigt på detta uppdrag och vill helst att du som söker har minst ett år kvar av dina studier.

Tjänsten kan i perioder även inkludera stöttning i våra rekryteringsprocesser såsom telefonintervjuer, referenstagning, urval, annonsskrivning och andra vanligt förekommande uppgifter.

Det är meriterande om du som söker har kunskap inom andra språk än svenska då många av de arbetssökande har annan bakgrund.

Tillsättning av tjänsten sker när vi hittat rätt kandidat och stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper.

Detta söker vi:

Vi söker dig som är student eller har en annan huvudsaklig syssla på minst 50%. För långsiktighet på tjänsten vill vi också gärna att du har minst 1 år kvar på dina studier.

För att vara aktuell för tjänsten måste du ha tillämpat dig utbildning på högskolenivå, där du läst minst 120hp (motsvarande 80 poäng enligt äldre system) inom:
  • arbetsliv
  • organisation och personalarbete
  • studie- och yrkesvägledning
  • företagsekonomi
  • arbetslivspsykologi
  • beteendevetenskap
  • arbetsterapi eller socionom
samt minst två (2) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid (inom valfritt område).

Alternativt har du minst ett års eftergymnasial utbildning på heltid samt minst tre (3) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av de områden som nämnts ovan.

Som person är du noggrann, flexibel, kreativ och duktig på att kommunicera. Du har ett resultatfokus i ditt arbetssätt drivs av att uppnå sina uppsatta mål. Du gillar ett högt tempo och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är duktig på att inspirera och övertyga andra samt hjälpsam och trygg i dig själv. Du värdesätter olikheter hos människor och har stor förståelse för den påverkan som olikheterna kan ge upphov till. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, goda kunskaper i engelska samt mycket god datorvana.

Sökord: Handledare, Jobbcoach, jobbmatchare, rekryterare

Sökord: Handledare, Jobbcoach, jobbmatchare, rekryterare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

StudentConsulting

Placering

Oskarshamn

Dela jobbannonsen

Anmäl annons