Vi söker 2 assistenter i Arboga 100 %.

FMF ASSISTANS AB · Arboga

·

Ansök senast 15 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vår kund i Arboga söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent.

Kunden är en ung kille på 22 år som föddes med intellektuell funktionsvariation och lite dålig balans, vilket innebär att han behöver hjälp och stöd kring det mesta i sin vardag.

Vår kund kan gå själv, men använder gärna rullstol på långa promenader eller utflykter i naturen. Han har diabetes typ 1 och använder diabeteshjälpmedel i sin vardag.

Han studerar kommunikation på LärVux. På fritiden går han på ”Sång och musik”. Kundens intressen är YouTube, djur, bilar, musik och att hänga med familjen. Med andra ord, han är som unga killar är mest!

Eftersom kunden behöver stöd i sin kommunikation, är det viktigt att du pratar svenska obehindrat, vi använder även teckenstöd i kommunikationen. Överlämning mellan assistenter kräver god förmåga att både lämna och ta emot information, skriftligt och muntligt. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta självständigt inom teamet samt uppskattar ordning och reda, god struktur och rak kommunikation.


Dina arbetsuppgifter innebär att du hjälper kunden i hans vardag. Det innebär att vara med på arbetet, i skolan och på fritiden. Han vill gärna gå långa promenader, delta i bassängträning eller söka efter nya spännande saker på internet. Du hjälper honom att städa/tvätta, sköta personlig hygien och att göra i ordning hans måltider – allt som ingår i hans vardag.

Ditt ansvar är också att se till så att mediciner och hjälpmedel inte tar slut i förråden. Du har ansvaret för daglig kontakt med arbetet, skolan, vården och andra personer kring kunden. Det är en fördel om du har erfarenhet av diabetes typ1, men det är absolut inget krav.

Du bör prata svenska obehindrat, eftersom vår kund har behov av tydlighet.

Vi ser det som en självklarhet att du är både noggrann och lyhörd. Du är flexibel, passar tider och är rökfri. Text, siffror och dokumentation innebär inga problem för dig!

Vi sätter stort värde på personlig egenskaper och mognad. Åldern spelar mindre roll eftersom det viktigaste är att glimten i ögat finns!

För att kunna ta dig till arbetet krävs att du har körkort och egen bil.

Ett utdrag ur ”Polisens belastningsregister” är ett krav.

Arbetstider/tjänstgöringsgrad

Vi har ett rullande schema (Aiai.se) med dag, kväll+natt (sovande) och helg.

100%. 75% eller annan omfattning: enligt ök.

(Tjänsten kan vara svår att kombinera med andra tjänster och uppdrag.)


Meriterande erfarenheter - special kunskaper

Personlig assistent, 1–2 års erfarenhet

Undersköterska eller sjuksköterska

Förskollärare eller lärare – för yngre åldrar

Specialkompetens inom utvecklingsstörning, rörelsehinder eller Diabetes typ1.

Livserfarenhet, gärna tillsammans med barn.

Förmåga att ta hand om ett hem.

TAKK – Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FMF ASSISTANS AB

Placering

Arboga

Kontaktperson

Fmf Assistans AB

Ansök via mejl